Stejně jako v květnu vyhrál červnovou Malou cenu Monaka Jaromír Hradecký ze Skutče. Otěže závodu převzal do svých nohou během prvního kilometru a po sólo běhu vyhrál lesní desítku za 36:43 minuty.

Svého nejlepšího monackého umístění dosáhl veterán nad 45 let Jirka Doucha z Hvězdy Pardubice, ale čtvrté místo (37:26) pro něj bylo vzhledem k průběhu zklamáním. „Lukáš Maier závod pekelně rozběhl. Už ke konci prvního kilometru převzal vedení Hradecký. Já se vydal za ním a ještě na osmičce jsem ho viděl. Za mnou běžel Václav Hromek, sice jsem mu zkoušel nastupovat, ale udržel se mě. Přehnal se kolem mě osm set metrů před cílem. Za chvíli mě předběhl i Michal Vokolek, o němž jsem nevěděl. Bohužel na přidání jsem už neměl a kluci měli zničující finiš.“

Druhý Hromek ze Žumberka 37:17, vítěz kategorie 35 – 44 let, třetí Vokolek z AC Pardubice – 37:18, první 45 – 54 let, pátý Maier z KRB Chrudim 37:56. Šestá legenda závodu David Hepner z hradecké Slavie – 40:13.

Životního monackého úspěchu dosáhla veteránka nad 45 let Hanka Bulvová z SK OB Chrast. Hanka zaběhla svůj standardní výkon 48:15 a stala se ženskou vítězkou. Následovaly další veteránky z kategorie 35–44 let, obě z KRB Chrudim. Druhá byla Miluška Kührová 50:41 a třetí Jitka Rybenská za 54:07.

Dalšími běžeckými závody o víkendu na Pardubicku jsou sobotní Běh na hrad – na Kunětickou horu a dva závody Českého poháru v běhu do vrchu , v sobotu v Mladkově a v neděli v České Třebové.