Konečně se dočkala. Lenka Kohnová letos v Triexpert Cupu pravidelně atakuje nejvyšší příčky, výhru si však musela poctivě vyčekat. Drobná vytrvalkyně vystoupala na nejvyšší stupeň až při desátém díle brněnského běžeckého seriálu, který se ve středu odehrál při jediné mimobrněnské zastávce v Popůvkách.

Kohnovou téměř se železnou pravidelností porážela letos už čtyřnásobná vítězka Lenka Polachová, tentokrát to však bylo jinak. Kohnová na téměř osm kilometrů dlouhém terénním okruhu zaběhla rychlý čas 33:18 minuty a druhé Polachové nadělila rovnou minutu. Třetí o dalších čtrnáct vteřin zpět finišovala mezi ženami Kateřina Konečná.

Ani v mužské kategorii se o první příčku neodehrálo žádné velké drama. Podle očekávání si již pro šestý letošní triumf doběhl „namakaný“ vládce kopců Vlasta Lysák. Ten si v terénních bězích vyloženě libuje a Popůvky včetně úvodního stoupáku zvládl za výborných 27:14 minuty. Tím si nejenže zajistil o víc jak minutu první pozici, ale i překonal svůj čas z letošních prvních Popůvek o téměř půl minuty.

Lysák po závodě prožíval dvojnásobnou radost. Vedle triumfu ho totiž těšila i výhra v podobě dárkového poukazu na vstup do fitness centra jednoho z partnerů seriálu. Lysák, který se živí jak fitness instruktor, určitě podobnou výhru náležitě ocení…

Stříbro uzmula neokoukaná tvář v podobě Vojty Bednarského. O žádné překvapení se však nejedná, Bednarský je totiž jeden z nejlepších českých závodníků v terénním triatlonu, který už třeba celkově opanoval Český pohár. Na stálici Triexpert Cupu Lysáka se sice díval z velké dálky, podařil se mu však cenný skalp, když dalšího pravidelného medailistu Lukáše Sourala o pět vteřin odsunul na třetí příčku.

Letošní Triexpert Cup v Popůvkách završil svou polovinu a nyní seriál čeká čtrnáctidenní pauza. Po ní se ovšem začne pěkně zostra. Ve středu 11. července je totiž na programu letošní druhá zastávka v kopcích v okolí hotelu Myslivna v brněnských Kohoutovicích. Start je tradičně v šest hodin.

Výsledky