Ráno modrá obloha a v Moravském Berouně pak začalo před hlavním závodem slunce tak pálit, že připravilo běžcům na trati pekelnou výheň, na kterou někteří vytrvalci dost doplatili. Je léto, co se dá dělat.

Pavel Dvořák je k neporažení

V poslední době je Pavel Dvořák /Biatlon Prostějov – 29:50/ v podstatě k neporažení.

Také v Moravském Berouně to napálil a bezpečně si hlídal své prvenství. Druhý nakonec doběhl Roman Kovář /Fortex Moravský Beroun/ v čase 31:05/.

A třetí pak Vít Otevřel /Columbia montrial – 31:26/.

Luba Konečná neměla soupeřky

Stejně jako mezi muži Pavel Dvořák, tak mezi ženami vévodila na trati Luba Konečná z Ludvíkova /40:38/. Zdatně jí však sekundovala Marie Hynštová /AK Drnovice – 42:15/ a třetí pak doběhla Helena Urbánková /Liga 100 Olomouc – 44:02/.

Běh pod Slunečnou se běžel již po osmé

V Moravském Berouně se již desítky let pořádá perfektní Silvestrovský běh. Ovšem pro běžce z okolí to bylo málo, tak před osmi roky připravili krásný závod v lesích nad městem, kde opravdu proběhnete po všech površích a hlavně si užijete velmi příjemného běhu v přírodě.

Závod je zařazený do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje pro letošní rok jako 32. v pořadí a je pamatováno také na mládež. V areálu hřiště TJ Granitol Moravský Beroun se tedy můžete vyřádit všichni. Celá rodina. A ještě jednu zvláštnost tento závod má. Běží se vždy na státní svátek 5. července.

Na tom hlavní pořadatel Pavel Frank pokaždé bezpodmínečně trvá. No, a právě Pavel Frank si dal opět s přípravou tratí i celého závodu opravdu pořádnou práci. A odměnou mu byla řada velmi spokojených běžců.

Pohoda a skvělá zábava, to je Moravský Beroun

Je to neuvěřitelné, ale stejně jako na Silvestra, tak i v polovině roku je na závodech v Moravském Berouně vždy parádní atmosféra a pohoda. Když k tomu vyjde počasí, je zde, jak by řekl klasik: „Radost až do rána.“ Ačkoliv je pravda, že tak dlouho jsme tam nebyli, ale celá tahle parádní sportovní akce by si to určitě zasloužila.

„Nevěděl jsem, jak jsou kluci za mnou daleko, tak jsem běžel pořád naplno,“odvětil mi na moje popíchnutí hned za cílem, že nemusel tak makat, když byli všichni velký kus za ním, řádně splavený Pavel Dvořák. „A stejně se závody mají běhat naplno,“ dodal pak nakonec.

„Dnes mi to vůbec nešlo,“ kroutil hlavou nespokojeně Roman Kovář. „Byl jsem rád, že jsem uhájil druhé místo.“

„Celý závod jsem se neuvěřitelně trápil,“ přiznal se mi Vít Otevřel. „Mám teď víc naběhaných kilometrů s kočárkem než těch normálních a docela mě to zpomalilo.“ A na důkaz svých slov převzal od Kristýny Otevřelové – Chmelkové opět kočárek s čerstvě narozeným potomkem a šel s ním vyklusat.

„Tak jako dnes jsem se už dlouho netrápila,“ skoro zuřivě mávla rukou nad svým výkonem Luba Konečná. „Nemám na víc neběhané. Desítku bych snad už ani nezvládla a do toho tohle vedro. To je pro mě mor.“

„Vedro bylo na trati fakt příšerné,“ přitakala jí Marie Hynštová. „Čím dál hůř to snáším. A dnes to vyvrcholilo. Neumím si představit, že bude v létě ještě větší teplo.“

Sluníčko začalo před polednem ještě víc přitápět a tak se všichni rozprchli ke svým domovům dřív, než je to zde obvyklé. Ovšem předtím ještě stačili poděkovat všem pořadatelům a organizátorům Běhu pod Slunečnou za takovou perfektní sportovní akci. Takže ještě jednou díky kluci.

Výsledky