Od nikoho jiného se vítězství víc nečekalo. Při avizované absenci letošního prozatímního krále brněnského Triexpert Cupu Vlasty Lysáka se dveře k triumfu otevřeli Lukáši Souralovi, jenž povinnost splnil a doběhl si pro letošní druhý primát. Na obrátkové, jedenáct kilometrů dlouhé trati v líšeňském Mariánském údolí finišoval v čase 39:39 minuty a druhého Daniela Roška porazil o dvanáct sekund. „Výhru jsem si pohlídal, nebylo třeba běžet rychleji,“ podotkl nejrychlejší vytrvalec třináctého dílu oblíbeného seriálu.

Soural šel vyloženě po vítězství, o čas mu moc nešlo. „Minulý týden v Obřanech jsem závod doklusal. Předešlý víkend jsem šel v sobotu dva závody a tahalo mě pak stehno. V Obřanech jsem to cítil, naštěstí to teď bylo už v pohodě. Nechtěl jsem to nějak hrotit, kdyby bylo potřeba, asi bych třeba o půl minuty rychleji mohl běžet,“ sdělil Soural.

Třetí místo obsadil Zdenko Zalubil, jenž za vítězem zaostal o sedmnáct sekund. „Do obrátky jsme běželi asi v pětičlenné skupince. Pak jsem trochu zrychlil, protože jsem to nechtěl nechávat až na finiš,“ popsal Soural.

V ženské kategorii se jako kometa objevilo na nejvyšším stupni v Triexpert Cupu neznámé jméno. Víc jak o minutu před letošní pravidelnou účastnicí Lenkou Polachovou v čase 44:04 doběhla Adéla Koláčková, která věkem spadá ještě mezi juniorky. O žádné překvapení se však nejedná, Koláčková patří mezi velké atletické talenty. Letos třeba vyhrála dorostenecké mistrovství republiky v přespolním běhu. Třetí v Líšni finišovala běhající maminka Lucie Vaculová, která za Polachovou doběhla se ztrátou půl minuty.

Ještě půl hodiny před startem panovalo v Líšni parné počasí, pak však přišla velká změna. Do Mariánského údolí přišel déšť, který dokonce postupně nahradily kroupy. „Těsně před startem se však vyčasilo a pěkně se pročistil vzduch. Na trati zůstaly akorát kaluže, jinak se běželo příjemně,“ přiblížil Soural.

Po nejdelší nedráhové trati Triexpert Cupu přijde naopak ta nejkratší. Ve středu 1. srpna je na řadě druhá zastávka v Pisárkách v parku Anthropos. Start je v tradičních šest hodin večer.

Výsledky