Třetí díl napsal český pohár týmových půlmaratonů na Lipně. Na pohodovém asfaltovém okruhu v maríně podél vody plné jachet, paddleboardů i plavců v dalších závodech nabitého týdenního Lipno Sport Festu.

Ve hvězdném týmu tradičního účastníka Nás nedoběhnou doplnil olympijskou vítězku lyžařku Kateřinu Neumannovou také stříbrný olympionik, veslař Václav Chalupa, který zvládl tři 1,5 km dlouhé okruhy.

„Neběhám, ale nic mě nebolí, tak jsem si to užil a bavilo mě to,“ usmíval se muž, který se tu výrazně podílel i na programu Lipno Sport Festu. „Do práce“ na lekce na veslici „chodil“ přes vodní plochu na paddleboardu.

Bohatou účast měla i doprovodná soutěž rodinných týmů, kde musí běžet společně rodič (700 m) a dítě (300 m). Všichni účastníci dostali originální běžecké čelenky Craft a užili si doprovodné DJské sety. Aspoň fandit přišel i úspěšný paralympijský plavec Arnošt Petráček se svým týmem.

„Vyzkoušeli jsme si tři závody v odlišných prostředích a troufáme si říct, že týmový půlmaraton je atraktivní disciplína s perspektivní budoucností,“ řekl ředitel seriálu Martin Dvořák po bězích v centru Prahy 5, prázdninovém Depu 2015 v Plzni a v lipenské maríně.

Finále prvního ročníku poháru proběhne 23. září v Centrálním parku Prahy 4 v rámci dvoudenního festivalu Kavky 4 sport. „Zveme všechny kamarádské i firemní týmy, bude to stát za to,“ těší se Dvořák.