Devátý extrémní přechod Beskyd zná své vítěze. Legenda Beskydské sedmičky Stanislav Najvert si v sobotu doběhl se svým parťákem Janem Zemaníkem (Salomon/Suunto-lifefood.cz) pro další vítězství v tomto podniku. Trať dlouhou 95 km s převýšením 5 470 m společně zdolali za 12:02:39.

S osmiminutovu ztrátou dokončila na druhém místě dvojice Kamil Bezděk – Marek Novotný (Hybaj Team) – 12:10:34. Třetí doběhli Vladimír Řehák s Jaroslavem Vicherem (KILPI RACING TEAM-KESBUK) – 12:46:32.

„Byl to pro mě těžký závod,“ přiznal v cíli na náměstí Míru ve Frenštátě pod Radhoštěm Stanislav Najvert. „Poslední roky jsem tu byl pokaždé a vychází mi to tak, že jeden rok mi to vyjde a druhý ne. Takže letos to nevyšlo, letos jsem se trápil. Tentokrát jsem si musel hrábnout úplně na dno. Musel jsem dolovat úplné zbytky sil. Krizí nebylo víc, byla to totiž jedná velká krize. Neměl jsem sílu, nemohl jsem jíst, takže chyběla energie. Výsledek je samozřejmě super, ale pocity na trati nebyly vůbec dobré oproti loňsku, kdy jsem neměl žádnou krizi, byl jsem vysmátý a plný sil. Je ale pravda, že o to víc si vítězství vážím. Jestli půjdu příští rok, tak asi jednotlivce, ale je otázkou, zda vůbec půjdu,“ dodal.

Pocity druhého člena týmu, který se na startu „sedmičky“ objevil po několika letech, byly zcela opačné. „Dneska mi to hodně sedlo, já bych si to dal klidně ještě zpátky. Pro mě to byl po delší době dlouhý závod nad 10 hodin a šel se mi parádně. Všechno mi sedlo, měl jsem skvělého parťáka, skvělý support, počasí bylo ideální,“ řekl s úsměvem Jan Zemaník. Vítězové se stali zároveň Mistry České republiky v horském maratonu dvojic.

„Z celého závodu jsem měl největší krizi na startu. Nebylo mi nejlépe,“ řekl Kamil Bezděk. Oba závodníci patří mezi matadory a absolutní špičku B7.

Za potlesku diváků dorazila po červeném koberci do cíle, v čase 14:20:09, první smíšená dvojice ve složení Linda Tekeliová a René Kaleta (VIPweb-RELI TEAM), v celkovém pořadí jim patří 13. místo v kategorii LONG.

První čistě ženský tým pak zvládl náročný beskydský přechod v čase 14:55:55 a má ho na svědomí Barbora Macurová a Petra Macurová (2 Macurky).

Výsledky

S využitím tiskové zprávy