Kapacita závodu Saar Challnge je dvě stě závodníků a momentálně je přihlášeno přes 170 vytrvalců. Online registrace s garantovaným dárkem, funkčním šátkem, končí v pondělí 10. září.

Stejně jako vloni budou v okolí Hlinska, okres Chrudim, připraveny tři trasy, a to o délce 66, 41 a 21 kilometrů, na všech jsou pro muže i ženy vypsány tři věkové kategorie. Každá trasa má samostatný start. Novinkou jsou však dvouhodinové rozestupy , takže šedesátka startuje v devět, čtyřicítka v 11 a půlmaraton v 13 hodin. Společné vyhlášení výsledků je totiž až v podvečer, takže dříve především půlmaratonci museli dlouho čekat.

„Mám pocit, že když něco dělá člověk poctivě a s láskou tak to druzí ocení,“ řekl k počtu přihlášených pořadatel závodu Jakub Jaroš a dodal: „Saar Challenge nabízí tři trasy, které se od sebe liší svou délkou a obtížností. Nejdelší a nejextrémnější je dlouhá 66 kilometrů. Závodník při ní nastoupá více než 1 414 výškových metrů a pokoří nejvyšší místa Žďárských vrchů. Samozřejmě i ten nejvyšší – pověstných Devět Skal“.

Zatím je počet přihlášených celkem rovnoměrně rozložen na všechny trasy, ale stejně jako v minulých letech jich bude nejvíce na 21 kilometrů.