Poněkud dusno a občas také teplo, to když zasvítilo slunce, přivítalo davy běžců v Přerově u chemičky Precheza. Sice už nehrozilo vedro jako v uplynulých týdnech o prázdninách, ale přece jen to ideální podmínky nebyly.

Lukáš Kučera si v závěru se soupeři pohrál

Po startu se vytvořila čtyřčlenná skupina z našich běžců. Tempo diktovali Lukáš Kučera, Jiří Matoušek, Tomáš Navrátil a Václav Bitala. Keňané tentokrát nepřijeli, bylo málo peněz pro vítěze, tak je to asi neoslovilo.

Lukáš Kučera /ELEVEN Team – VSK Univerzita Brno – 33:03/ se ve druhé polovině závodu lehce odpoutal od soupeřů a s přehledem si pohlídal první místo.

Jiří Matoušek /AK Kroměříž – 33:26/ si už se značným odstupem doběhl pro druhé místo a skvělým závěrem se pak posunul až na třetí místo Tomáš Blaha /AK Kroměříž – 33:45/.

Martina Vévodová je ve skvělé formě

Zpočátku držela tempo Lubomíra Maníková ze Slovenska /38:41/, ale po pátém kilometru šla před ní Martina Vévodová /AK Perná – 38:30/ a s přehledem si doběhla pro první místo. Třetí skončila Petra Pastorová /MK Seitl Ostrava – 39:57/.

V Přerově se běžel již čtvrtý závod Agrofertrunu

Letošní seriál Agrofertrunu se blíží ke konci. Zbývá poslední akce a bude hotovo. Je nutné říct, že tyto závody jsou opravdu na úrovni a skvěle organizované.

Také proto je Agrofertrun v Přerově je již po několik let naší tradiční zastávkou na začátku září a ani letos jsme tam nemohli chybět. Je zajímavé, že jde uspořádat masovou akci jen za 100,– startovného a neokrádat lidi. Organizátoři mají za to moji velkou pochvalu.

Jak závod viděli ti nejlepší

Pohodové dopoledne i popoledne v Přerově asi nadchlo dost lidí, protože vše šlapalo a časový pořad běžel jako na drátkách.

„Měl jsem nějakou kolizi na občerstvovačce a Jirka mi kousek odskočil. Myslel jsem, že už ho nedoženu,“ přiznal se mi Lukáš Kučera. „Jenže on pak zpomalil a jak jsem ho dotáhl, hned jsem nastoupil a náskok si hlídal až do cíle.“

„Nezvládl jsem závěr,“ kroutil hlavou Jirka Matoušek. „Totálně jsem odpadl.“

„Včera jsem si zaplaval a projel se na kole,“ říkal mi po závodě Tomáš Blaha. „A dnes mi to běželo. Škoda, že jsem se už nedokázal víc dotáhnout i na první dva kluky.“

„Ze začátku jsem se vezla za Lubou Maníkovou, ale kolem pátého kilometru jsem šla před ní a ona se mě nechytla. Tak jsem už pak zkusila jen držet tempo až do cíle a vyšlo to,“ popsala mi spokojeně průběh závodu Martina Vévodová.

„Minulý týden jsem si zkusila Predátor Race a dva dny se pak nemohla pohnout,“ usmívala se Petra Pastorová. „Proto jsem přijela do Přerova zkusit, jestli ještě vůbec budu umět běžet.“

A jestli umí běhat, to zkusili v Přerově stovky lidí. Jedni rychleji, druzí pomaleji. Prostě jak kdo mohl, ale spokojení tam byli určitě všichni. A tak to má být.