V neděli 14. října se v Kateřinicích u Příbora na Novojičínsku uskuteční 7. ročník Kateřinického trailu. I letos je pro závodníky připravena trať malebnou kateřinickou přírodou a to hned v 15 kategoriích. Běžecký závod je určen pro muže, ženy i děti všech věkových kategorií a pro všechny, kteří běhají pro radost, ale i pro překonání sebe sama. Již nyní se lze do závodu registrovat za zvýhodněné startovné. Kateřinický trail pořádá obec Kateřinice s podporou Sdružení měst a obcí povodí Ondřejnice.

Kateřinický trail je rozdělený celkem do 15 kategorií podle věku a délky běžecké trati. Pro děti jsou k dispozici tratě na 600 nebo 1200 metrů, pro dospělé – jak pro ženy, tak pro muže – tratě na 5750 nebo 11 500 metrů. Pro rozdělení do věkových kategorií je rozhodující věk účastníka v den závodu. „Kvůli velkému zájmu a pozitivnímu ohlasu na loňský ročník našeho závodu jsme letos nově zavedli kategorii 50+ pro muže i pro ženy a sami jsme zvědaví, kolik závodníků v této kategorii bude nakonec závodit,“ říká za organizátory Kateřinického trailu ředitel závodu Zdeněk Borkovec s tím, že úspěchem a vítězstvím je už samotný fakt, že se závodníci nejen do závodu přihlásí, ale opravdu se i závodu zúčastní. Cílem Kateřinického trailu je především radost z běhání a pohybu jako takového, neocenitelným bonusem závodu je malebné prostředí novojičínských Kateřinic.

„Tratě vedou po zpevněných i polních cestách a lesem. Běžci se tak během závodu musejí vyrovnávat nejen s kluzkým terénem, nerovností lesních stezek, spadlými stromy, vykotlanými kořeny, pařezy či spadaným listím, ale hlavně do jisté míry překonat sami sebe. Vhodným předpokladem k účasti v našem trailu je proto radost z běhání a z pohybu jako takového a samozřejmě alespoň trochu soutěživý duch,“ uvádí ředitel závodu Zdeněk Borkovec s tím, že nejlepší účastníci budou oceněni diplomy a zajímavými věcnými cenami. Pro nejmenší závodníky je připravena sladká odměna a řetízkový kolotoč, ti nejšikovnější získají na památku také diplomy a medaile za jejich sportovní výkony.

Každý rok se organizátoři trailu snaží připravit pro závodník co největší komfort a zázemí: „Ať se jedná o elektronickou časomíru, časy závodníků přímo do jejich mobilu formou SMS zprávy, elektronickou registraci, možnost platit kartou, startovní čísla se jmény účastníků a integrovaným čipem bez nutnosti vracet se a spoustu dalších výhod,“ vyjmenovává Zdeněk Borkovec a pokračuje: „Pro všechny závodníky je před, během i po závodu připraveno a zajištěno občerstvení a pitný režim zdarma, pro všechny běžce hlavního závodu bude stejně jako loni připraven po doběhnutí ovocný raut pro okamžité doplnění energie.

Na místě budou k zakoupení domácí koláče, zákusky a jiné sladké dobroty, ale i kebab, párek v rohlíku či pravá domácí zelňačka. Nebude chybět ani výborná káva, svařené víno a v případě potřeby i něco silnějšího na zahřátí. V případě nepřízně počasí se nejen závodníci, ale i diváci mohou schovat v některém z připravených velkoplošných stanů. Přijďte si změřit své síly s kolegou z práce, dlouholetým kamarádem, životní partnerkou či partnerem nebo svým sousedem… Všichni jste k účasti srdečně zváni! A nezapomeňte, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Těšíme se na vás!“ láká na závod Zdeněk Borkovec. Aktuální startovné je 250 Kč, v případě registrace až v den konání závodu 350 Kč. Pro místní občany je po celou dobu za 100 Kč, pro děti je startovné za symbolickou padesátikorunu.

Více informací o závodě včetně možností registrace a aktuální startovní listiny pro hlavní závod naleznete na http://www.trail.katerinice.cz/.

Soutěžní kategorie:

  • Děti do 6 let (v doprovodu rodičů) – 600 metrů
  • Děti od 7 do 8 let – 600 metrů
  • Děti od 9 do 12 let – 1 200 metrů
  • Ženy od 13 do 39 let – 5 750 metrů
  • Ženy od 40 do 49 let – 5 750 metrů
  • Ženy 50+ – 5 750 metrů NOVINKA
  • Ženy od 13 do 39 let – 11 500 metrů
  • Ženy 40+ – 11 500 metrů
  • Muži od 13 do 39 let – 5 750 metrů
  • Muži od 40 do 49 let – 5 750 metrů
  • Muži 50+ – 5 750 metrů NOVINKA
  • Muži od 13 do 39 let – 11 500 metrů
  • Muži 40+ – 11 500 metrů
  • Běh týmu „Ty & Já“ (smíšené dvojice = žena + muž) – 5 750 metrů
  • Hobby (všechny věkové kategorie) – 3 120 metrů

Kontakt pro více informací:

Zdeněk Borkovice, ředitel závodu, zdenek.borkovec@gmail.com

Tisková zpráva