I když je oblíbený závod od srpna vyprodaný, majitelé dárkových poukazů se stále mohou na start dostat. Všichni si pak mohou trať závodu společně proběhnout v neděli sedmého října.

O oblibě běžeckého závodu kolem Brněnské přehrady nejlépe svědčí fakt, že vyprodáno už déle než měsíc, registrace musely být uzavřeny už 22. srpna. Nedá se říct, že by to bylo nějak nečekané – běžci byli pár dní na blížícím se vyprodáním startovných upozorněni na facebooku.

Během září pak bylo možné se přeregistrovat a stále se mohou přihlásit vlastníci dárkových poukazů. Pokud tedy přihlášení nenechává na poslední chvíli nepřiměřeně mnoho zájemců o start. „Aktuálně je přihlášeno už na 2500 lidí. Obvykle se v závodní den nedostaví zhruba patnáct procent z nich, a tak se dá očekávat, že se na startu sejde opět mezi 2100 a 2200 běhuchtivých nadšenců,“ odhaduje účast Jan Huppert z pořadatelské­ho týmu.

I letos se bude startovat ve vlnách a prodleva mezi nimi se prodlouží na čtyři minuty. Podle pořadatelů tato změna pomůže od dřívějších tlačenic v předstartovním prostoru. „Na druhou stranu budeme mít o to méně času na úpravu startu na cíl, protože rychlíci se tam objeví jen 10 – 15 minut po vyběhnutí posledního účastníka,“ dodal Jan Huppert. Diváci se tedy rozhodně nebudou nudit. Naopak běžce potěší, že fotografie ze závodu budou letos zdarma a ne za poplatek jako v minulosti.

Zájemci, kteří se na závod připravují, mohou zavítat na web TRIEXPERT, kde najdou tréninkové plány. S jejich pomocí se pomohu na ČSOB Vokolo priglu připravit pokročilí běžci i začátečníci, v neděli sedmého října pak bude zorganizováno tréninkové oběhnutí přehrady. Po společném rozcvičení se vydá na trať několik skupinek vedených vodiči na konkrétní čas. Týden potom „naostro“ to půjde po takovém tréninku rozhodně lépe.

Letos se pořadatelé také zaměřili na správnou výživu. Kromě článků na toto téma měli závodníci při registraci možnost podpořit Centrum Anabell, které pomáhá osobám s těmito poruchami. Letos už se vybralo 42 560 korun. Na oranžovém kole Nadace ČEZ pak bude v den závodu možné vyjet finanční podporu na dva projekty – na Společně k úsměvu pro dětskou onkologii a rekonvalescenci špičkového triatlonisty Františka Kubínka po dopravní nehodě.