Osmý ročník Pardubické desítky na dráze ovládli sourozenci Klára a Martin Moravcovi z Ústeckoorlicka. Hlavně příjezd Kláry, která reprezentuje republiku v běhu na lyžích, tradiční sběratelky iscarexových bodů, jejichž velikost je daná průměrem výkonu tří nejlepších v závodě, rozhodil. Závod byl zařazen do Iscarex Cupu, ale byl i krajským přeborem v dráhovém běhu na deset kilometrů.

Klára nastoupila v elitním rozběhu a většinu závodu se držela v kontaktu s Náchoďákem Jirkou Douchou. Jirka byl v cíli celkově sedmý za 38:31 a Klára zapsala 38:38. „Brácha mi říkal ať s ním jedu na výlet do Pardubic, ale že oba vyhrajeme to jsem nečekala.“

Druhou ženou v cíli byla Bára Nováková, která běžela jako registrovaná za Atletiku Žamberk a stala se tak krajského přebornicí – 41:05. Následovaly borky pořádající Hvězdy Pardubice Denisa Kozáková (41:34) a Anna Krátká (44:07) a Markéta Černá z Iscarexu (45:28).

V závodě mužů běžela první čtvrtinu na čele čtveřice vytrvalců. Nejdříve odpadl Dušan Podroužek, který později odstoupil. V třetině Michal Růžek z Hvězdy (35:59). O prvenství bojovali až do posledního kilometru Martin Moravec ( 35:05) s Mojmírem Drymlen (35:18). Jelikož Mojmír běžel za Hvězdu stal se krajským přeborníkem. V přeboru byl třetí, celkově však čtvrtý, Miloš Kratochvíl také z Hvězdy – 36:32.

První rozběh byl určen pro běžce nad 40 minut a ten patřil padesátníkům. Vyhrál Petr Eliáš z Hvězdy 41:41 před Zamotákem Boháčem z Vysokého Mýta – 43:07.