Druhý ročník Ostravického krosu s hojnou účastí a skvělými výkony proběhl v sobotu v areálu Golf resort Ostravice. V mládežnických kategoriích se sešlo na 218 dětí, pro které byly připraveny tratě od 300m po 2000m a k vidění tady byli hlavně mladí atleti ze Slezanu Frýdek-Místek.

Na start hlavního závodu se postavilo celkem 163 závodníků, které čekaly výživné okruhy v délce dvou kilometrů.

V závodě mužů na 8 km zvítězil stejně jako v loňském roce Jan Friš z Dukly Praha v čase 26:34 min., před Vojtou Podjuklem z Hranic a Tomášem Navrátilem z Kroměříže.

„Na to, že jsem na začátku přípravy, tak se mi běželo skvěle, čas mě mile překvapil a motivoval mě do další práce. Celkově byl závod jak po organizační, tak i závodní stránce moc povedený. Příští rok se určitě, pokud zdraví dovolí opět rád zúčastním,“ řekl Honza Friš po závodě.

Závod žen na 6 km ovládla Aneta Chlebiková z Třince v čase 21:47 min., před Sylvií Štiglerovou z Vítkovic a Kateřinou Divišovou z Dukly Praha.

„Můj první kros letošní sezóny, trochu jsem se bála, jak na tom fyzicky budu. Trať se mi líbila už při rozcvičení, krásné střídání tempa, dolů a zase nahoru, nebylo tam nic dlouhého táhlého, za mě super. Pocitově se mi běželo velmi dobře, snažila jsem se držet v popředí a nějak doběhnout. S časem jsem byla hodně překvapena, nečekala jsem až tak rychlý průběh závodu, který mi malinko naznačil, že jsme s trenérem na dobré cestě k republice,“ povídala v cíli vítězka.

Výsledky