Do soboty 10. listopadu je možné se za nejvýhodnější startovné přihlásit do jubilejního ročníku ultra závodu jednotlivců – 25. ročníku Pražské stovky na kratší soutěžní šedesátkovou trasu. Na hlavní závod běží již druhá vlna přihlášek, která má také uzavírku 10.11. Zatím je přihlášeno na „stovku“ tři sta vytrvalců,, na šedesátku necelá stovka.¨

Start, ale i cíl, stovky je v Praze, na trať se běžci vydají v pátek 14. prosince v 24:00. Pořadatel Olaf Čihák avizuje trasu 125 kilometrů se součtem stoupání 4,5 kilometru. Kratší trasa má měřit 60 kilometrů se součtem stoupání dva kilometry a startem v sobotu v cca v osm hodin 15. prosince v Kamenném Přívoze a cílem v Praze. „Šedesátka je jen doplňková trasa. Hlavní akce je 125 km. Trasa je tajná, ale 60 km povede hodně společně s druhou polovinou 125 km,“ uvedl k popisu tratě Olaf. Navíc bude i nesoutěžní trasa nejen pro čekající „doprovod“ závodníků na cca 30 kilometrů se začátkem v Davli a cílem v Praze.

Do závody jsou přihlášeni nejlepší z loňského poháru ultra běžců CSUT. Eliška Kaniová z Lázní Lipová i Róbert Frohn z Liberce. Eliška vloni. kdy závod měřil cca 170 kilometrů, vyhrála ženy za 28:45 před rovněž registrovanou Hankou Váchovou – 33:59.

V hlavním závodě bude i slovenská moderátorka a herečka žijící v Praze Lenka Vacvalová, která před rokem vyhrála stokilometrovou trasu na P100. Letos si dala v červnu stovku po Krkonoších a byla sedmá. „Běhám, běhám, běhám a zase se mnou poběží jako vloni kamarád Tomáš. Jen těch 125 kilometrů je sakra dlouhá vzdálenost. Doufám, že ve zdraví doběhnu do cíle,“ řekla ke své přípravě Lenka.

Ve startovce zatím není obhájce prvenství René Mráza (21:42 hodiny), ale přibyl do ní vloni druhý Zdeněk Hruška.(22:23). Asi největší bombou je přihláška Lukáše Kozlíka z Mělníka, elitního vytrvalce i na kratších tratích, nedávno svedl třeba vyrovnaný souboj na desítce s českým šampionem v běhu do vrchu Janem Janů. O jeho vytrvaleckých schopnostech svědčí nedávný výkon, kdy v rekordním čase zvládl spolu s Petrem Martinovským Prominentní vrcholy Lužických hor, což bylo v jejich podání necelých sto kilometrů se součtem stoupání přes čtyři kilometry. Přihlášku zaslal i letošní vítěz kultovního Zimního běhu na Blaník Libor Eremka z Humpolce.