KILPI BESKYDSKÁ SEDMIČKA 2019 bude průlomový. Poprvé v historii extrémního závodu se na start postaví jednotlivci.

Beskydská sedmička (B7) se v příštím roce uskuteční v termínu 30.8. až 1.9.2019 a ponese status Mistrovství České republiky v Ultra SkyMarathonu 2019 pod hlavičkou České skyrunninogové asociace. Organizátoři umožní start 400 jednotlivcům, které čeká náročných 95 kilometrů přes celé Beskydy, z Třince až do Frenštátu pod Radhoštěm.

„Z prvních reakcí víme, že je o závod jednotlivců velký zájem a že se do Beskyd navrátí opět velmi silné startovní pole. Atraktivní novinka sice zvýší nároky na organizátory, ale chceme závod posouvat dál i po sportovní stránce a bereme to jako velkou výzvu,“ říká ředitel závodu Libor Uher.

Čtyři sta startovních čísel v kategorii jednotlivců bude rozděleno podle těchto podmínek a kvalifikačních kritérií:

  • 50 míst je vyhrazeno pro členy České skyrunningové asociace a jejich distribuce bude probíhat pravě skrz tuto asociaci, dle kritérií, které si sami určí,
  • 50 míst bude volně k dispozici v rámci lednové registrace,
  • 250 míst je vyhrazeno pro úspěšné absolventy B7 2018, 2017 a 2016, kteří absolvovali trasu LONG za 20 a méně hodin, nebo SHORT za 19 a méně hodin,
  • 50 míst bude vyhrazeno pro partnery B7, divoké karty a soutěže (nevyužité sloty pak budou uvolněny do běžné registrace později).

Změny se v příštím ročníku dotknou také závodu dvojic, který i nadále zůstává hlavní součástí B7. Organizátoři sjednotili kategorie LONG a SHORT. Párové týmy se tak vydají na horský ultramaraton v délce 95 kilometrů a přibudou hodnocené věkové kategorie. Tříčlenné týmy na startu, který by se měl po letošní úspěšné premiéře i v roce 2019 uskutečnit na atletickém oválu Městského stadionu v Třinci, již nebudou.

Jubilejní 10. ročník B7 přinese zároveň významný posun v pořadatelské činnosti a bude mít také ekologičtější charakter. „Definitivně se oprostíme od používání jednorázových plastových kelímků na občerstvovacích stanicích i v bufetech v cílovém prostoru,“ potvrzuje Libor Uher.

Registrace na jubilejní 10. ročník RENAULT – KILPI BESKYDSKÁ SEDMIČKA 2019 pro kategorii jednotlivců bude spuštěna na webu www.beskydskasedmicka.cz v pondělí 7.1.2019 ve 20.00 hod., registrace do kategorie dvojic pak ve středu 9.1.2019. V ceně startovného, jak se stalo tradicí na B7, budou zahrnuty i příspěvky na vybrané charitativní projekty.