V neděli jsme se sešli již na 4. ročníku Mikulášského běhu v Liberci. Tento nesoutěžní běh je každým rokem zaměřen k charitativní podpoře některé z organizací na liberecku, které je určen veškerý výtěžek z dobrovolného startovného.

Letos se běželo pro Hospic svaté Zdislavy, ve kterém pečují – buď doma nebo v lůžkovém hospici – s velkou láskou o těžce nemocné a umírající i jejich blízké.

S členy a přiznivci RunBo Teamu jsme se v neděli po obědě začali na místě běhu věnovat přípravám zázemí pro běžce a organizaci prezenčního místa, abychom mohli již před 14 hodinou přivítat první účastníky. Když se ale kolem 13 hodiny přidal k nepříjemnému, vlezlému mrazu déšť, maličko v nás hrklo, zda vůbec někdo dorazí, ale pak jsme viděli postupně se zaplňující, vyhřátý sál libereckého zastupitelstva, který posloužil jako zázemí, obavy z nás spadly a mohli jsme si začít naplno užívat setkávání se s mnoha kamarády z blízko okolí a ze vzdálenějších končin. Dobrou věc za námi přijel podpořit například Eda Kožušník až ze Španělska, vynikající běžec, vytrvalec a blogger, který přivezl dárečky pro děti a on-line zprostředkovával dění v zákulisí, na startu a během závodu na portále 66 běžeckých rad.

Ještě před startem se ale běžci shromáždili před libereckou radnicí, aby se zahřáli rozcvičkou – o tu se postarala již tradičně Veronika Vzoreková, následovalo společné focení, a protože už pro nás skoro nestačily schody před radnicí, tušili jsme, že by mohla být hojná účast.

Přesně v 15:00 pak odstartovala Mikulášský běh ředitelka Hospice paní Janoušková společně s naším dalším hostem, televizní a rozhlasovou redaktorkou Marcelou Augustovou.

Protože náš běh pojímáme i trochu recesisticky, opět se na trasu, kterou jsme letos kvůli rekonstrukci u cyklostezky zkrátili na 4 km, vydala spousta čertů i mikulášů a vzhledem k tomu, že běh je nesoutěžní, tak již tradičně ho absolvovali i rodiny s malými dětmi, s kočárky, běžci s pejsky a skvělý tým sestavili i zaměstnanci Hospicu, kteří část trasy absolvovali na vozíčcích.

I přes nepřízeň počasí naštěstí všichni doběhli a došli v pořádku, nikdo se nezranil, a tak jsme se mohli rychle přemístit do tepla zázemí na horký čaj a nějakou tu dobrotu.

Mezitím se také spočítala kasička s dobrovolnými příspěvky a členové RunBo Teamu mohli předat paní ředitelce Janouškové šek s celkovou částkou 20.077 Kč, které jste tak svým dobrým srdcem a štědrou dlaní věnovali na podporu Hospice sv.Zdislavy.

Tato částka byla rekordní v historii běhu, stejně tak celkový počet 175 běžců. Velice děkujeme všem co přišli a podpořili jak Hospic sv. Zdislavy, tak i nás pochvalnými slovy – moc nás to těší a motivuje k další organizaci běhů – tím nejbližším bude charitativní Velikonoční běh v Liberci 21.4.2019 a následovat bude 27. ročník přespolního běhu Vratislavický běhoun 18.5.2019 ve Vratislavicích nad Nisou. Sledujte nás na www.runboteam.cz a na FB RunBo Team, zde najdete postupně další informace.

Děkujeme tímto také všem našim přátelům a příznivcům RunBo Teamu za pomoc při organizaci Mikulášského běhu. Poděkování dále patří partnerům a sponzorům – OC Forum Liberec, MOCCA, Tesco Liberec, Motokáry Liberec a RunCzech – za ceny do tomboly a občerstvení. Moc děkujeme Jirkovi Částkovi a jeho Mediafoto za skvělou fotodokumentaci, také Michalu Eiglovi a Shiro-Photography za pěkné fotky, Honzovi Stryalovi a Glavírování od Jendy za krásné dřevěné medaile, Standovi Šťastnému za zapůjčení ozvučení, Ondrovi Červinkovi za technické vybavení a za celkovou podporu také děkujeme Českému rozhlasu Liberec a Lucce Fürstové. Městu Liberec pak patří poděkování za poskytnuté zázemí liberecké radnice.

Těšíme se na vás na některé z našich dalších akcí – Vaši Andrea, Johniee a Míra za RunBo Team.

Informace na akci na FB:

https://www.facebook.com/…81436732060/

Odkaz na fotky či články: