V pátek 14.12. mohli občané a kolemjdoucí u Obecního domu ve večerních hodinách pozorovat zvýšený pohyb různě osvětlených, světélkujících a jinak vánočně ozdobených běžců. V Malenovicích se totiž nezahálí ani s blížícími se svátky.

Letošní již 2. ročník běžeckých závodů proběhl pod záštitou starosty a oproti loňskému roku narostla účast na téměř 5 desítek závodníků všech věkových kategorií. Dětští závodníci začínali na délce cca 200 metrů, ti větší pak zvládli zhruba kilometrovou nebo dvoukilometrovou trať. Ovšem junioři a dospěláci se vydali na trasu dlouhou cca 4 km, která je provedla velkou částí obce.

Start, cíl a veškeré zázemí bylo poskytnuto ve venkovních i vnitřních prostorách Obecního domu. Malenovičtí občané tvořili velkou část startovního pole, což se také projevilo ve výsledkové listině a následně na stupních vítězů. Pokud vypíchneme nejlepší malenovický mužský a ženský výkon, tak mezi muži zabodoval 1. místem v kategorii do 39 let David Pleva a mezi ženami pak Kateřina Smutná, která si suverénně doběhla pro celkové vítězství mezi ženami bez rozdílu věku.

Po celé trvání závodů probíhala anketa o nejlepší vánoční kostým, jejíž vítěze následně vyhlásil a ocenil starosta obce. Všichni závodníci se mohli zúčastnit také bohaté tomboly a tak nakonec téměř nikdo neodcházel s prázdnou.

Po ukončení závodů v příjemné atmosféře provoněné svařeným vínem pokračovalo posezení pro všechny, kteří si chtěli společně užít tento předvánoční čas. Za letošní krásné ceny bychom rádi poděkovali sponzorům Kimicar, Auto Moto Přikryl, Beskydská likérka, Revírní bratrská pokladna, mrazírny Tesař a Obec Malenovice. Všem děkujeme za účast a těšíme se zase za rok.