Čtyřicátý ročník Novoročního běhu Josefa Poupěte, dříve výborný vytrvalec a později nezapomenutelný předseda pořádajícího KRB Chrudim, vyhrál stejně jako vloni český reprezentant v chůzi Lukáš Gdula z pardubické Hvězdy.

Běh centrem města Chrudim o délce 3,88 kilometru, je sice většinou rovinatý, ale v koncovce čeká běžce výběh na chrudimské náměstí, kde na půl kilometru musejí dát 26 výškových metrů, a následně je na sedmistovce do cíle seběhnout. Gdula to zvládl za 12:16. V roce 2014 vytvořil traťák 11:47. Druhý byl Michal Honzíček z pořádajícího KRB za 12:52.

V závodě nechyběla současná největší běžecká legenda a nejstarší český maratonec Jirka Soukup z Hradce Králové, který v Chrudimi se symbolickým číslem 92, zahájil svoji 92 životní sezónu. Sice minulý rok vzhledem ke zdravotním problémům nebyl nejen běžecky takový jak si Jirka představoval a ani na konci roku nezávodil.

„V závěru roku 2018 jsem uvažoval ještě o jednom běhu mimo Hradec, ale před lety mě tam pěkně vypekli. Slíbili mi odvoz na vlak a pak mě tam nechali napospas osudu. A vzhledem ke svému zdraví jsem se rozhodl radši v zimě neriskovat a plně se soustředil na chrudimský závod, který jsem si i díky velmi vstřícným pořadatelům užil.“