Během na nejvyšší vrchol Železných hor Vestec bude v sobotu 23. února zakončen letošní ročník čtyřdílného Železnohorského poháru v běhu do vrchu. A bude to koncovka jak má být. Ve startovní listině jsou totiž vítězové dosavadních klání Michal Pradáč z Malče a David Kulhánek z Železnohorák týmu. Do pohárového hodnocení se počítají tři závody. Kulhánek má bilanci dvou prvenství, Pradáč první a druhé místo. Při rovnosti bodů rozhoduje umístění v závěrečném závodě.

Jasná je situace v soutěži žen, kde je vítězkou soutěže s třemi prvenstvími Olga Krčálová z Polné. Druhé místo má jisté další veteránka nad 35 let Jana Klinecká z Hlinska s bilancí dvou druhých a jednoho třetího místa. Stejně jako u mužů se bude bojovat i o třetí místo a pozici nejlepší mladé závodnice. Nejžhavějšími kandidátkami jsou Alena Voborníková z Chotěboře a Kristina Běloušková z Proseče, které jsou zatím se dvěma starty v mladých druhá a třetí a celkově 11. a 12.

Start závodu nazvaného Železnohorák je ve 13 hodin v Bezděkově u Chotěboře. Startující bude čekat trať o délce 5,2 kilometrů se součtem stoupání přes 300 metrů. Převažuje terénní povrch a se stoupající nadmořskou výškou bude přibývat sníh.