Už šestý týden se lyžuje ve Skiparku Praha na Vypichu před branami obory Hvězda. Navzdory jarnímu oteplování zůstává běžecký okruh 350 m dlouhý s tloušťkou asi 25 cm sněhu. A příští středu se zde chystá karnevalový rej. Nejen na lyžích!

„Po loňském úspěchu se tu opět uskuteční pohodová akce, setkání milovníků zimních sportů. Pro děti připravujeme dovednostní soutěž na běžkách. Dospěláky zveme na maškarní běžkování se soutěží o Nejlepší maškaru. Klidně si vezměte i boby, sáňky, pytle a další náčiní. Občerstvení ve formě hudby, čaje a grogu pro vás nachystáme,“ zve Martin Dvořák z organizačního týmu. Start je už za umělého osvětlení v 18 hodin.

Skipark Praha v této režii i se školou olympijské vítězky Kateřiny Neumannové – která se zúčastní po návratu z mistrovství světa v Seefeldu – běží už osmou zimu. Lyžuje se denně od 8 ráno do 21 večer. Vstup je zdarma, v areálu lze využít půjčovnu vybavení i trenéry, objednat i lekce pro školy. Konal se tu tradiční Pražský pohár v běhu na lyžích, začátkem února při sněhové nadílce se okruh protáhl až na dva kilometry a tento týden zde dokonce natáčel americký filmový štáb.

Dříve se lyžovalo na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli, loni tady na Vypichu ve vyšší nadmořské výšce a na rozlehlejší ploše využilo možnost metropolitního běžkování třicet tisíc lidí, přestože se díky rozmarům paní Zimy začínalo až v únoru. Dnes se rozhrnuje poslední zásoba vyrobeného sněhu, takže i o víkendu budou kvalitní podmínky. Nemusíte se jen v televizi dívat na Vasův běh.

Více informací i webkamery můžete najít na http://www.skiparkpraha.cz