Začínáte s běháním, horským kolem nebo jiným sportem a nechcete při prvních krůčcích dělat zbytečné chyby? Nebo už se svému sportu věnujete nějaký čas, ale rádi byste se posunuli dál s podporou a radou zkušeného odborníka?

Inspirujte se v kalendáři sportovních zážitkových pobytů, které na letošek připravil Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích. Právě v této malebné beskydské obci obklopené krásnou přírodou s ideálními tréninkovými terény se odehrávají vyhlášené závody seriálu Valachy tour. A navíc – kromě tréninku tu najdete i příležitost ke skutečně kvalitnímu odpočinku díky relaxačním centrům s bazény a saunovými rituály.

Milovníkům běhu určitě není neznámé jméno Miloše Škorpila, známého ultramaratonce a kouče, který je již doslova českou běžeckou legendou. V závěru dubna přijede do Velkých Karlovic, kde povede Běžeckou školu nejen pro pokročilé (25. – 28. dubna), ale poprvé i pro úplné začátečníky (22. – 25. dubna). Provede vás tréninkovými plány, technikou běhu, relaxací i strečinkem, připraveno je i poradenství v oblasti výživy.

Na své si přijdou také příznivci horských kol a to při Bike kempu (11. – 14. 4.) pod vedením špičkových cyklistů Ondřeje Koblihy z Cyklotrenink.com a Ondřeje Paura, manažera známého českého závodníka Ondry Cinka. Při tréninku poznáte i méně známé terény a traily, připraveny jsou i přednášky, ukázky servisu a údržby kol nebo testování kola kultovní značky Rocky Mountain.

Velkým hitem se v poslední době stává také triatlon. V něm se mohou zájemci zdokonalit při Triatlonovém kempu Petra Vabrouška, nejúspěšnějšího českého Ironmana, který vyniká i v jiných disciplínách – před pár dny například vybojoval stříbro na World Marathon Challenge (7 dní, 7 maratonů na 7 světadílech). Se zájemci se podělí o své know-how, díky němuž se drží ve špičce již přes dvacet let. Dvoufázové tréninky se odehrají částečně i na trasách legendárního triatlonu Valachy man, který se bude konat na Valašsku na začátku srpna.

Součástí všech sportovních pobytů je snídaně, večeře a neomezený vstup nejen do hotelového L-Spa, ale také do blízkého Wellness Horal s termálními bazény, což skýtá výborné podmínky pro regeneraci. Pro unavené svaly je ideální vzpruhou tradiční thajská nebo ayurvédská masáž, které zde poskytují maséři z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali a Indie. Samozřejmostí je moderní kuchyně, zahrnující zdravé pokrmy a superpotraviny k snídani.

Sportovní kempy jsou příjemnou příležitostí nejen k načerpání nových zkušeností, ale i nových přátelství a také k přípravě na závody. Každý koníček občas potřebuje nový impuls. Když k tomu navíc dostanete skvělé jídlo, krásnou přírodu a relaxaci ve wellness, je to vlastně ideální dovolená. Náš tip: Zužitkujte nabité zkušenosti při akcích seriálu Valachy tour. Nejbližší akcí bude 4. května Valachy duatlon, který nově nabídne i možnost rodinných štafet.