Šestý ročník zřejmě počtem startujících ve východních Čechách nejúspěšnějšího běžeckého seriálu pořádaného v pracovním týdnu Kunětická devítka (K9) začíná ve středu. Závody na 9 a 4,5 kilometru se opět uskuteční na dominantě Pardubicka Kunětické hoře, na kterou musejí účastníci obou tratí v závěru závodu vyběhnout.

Registrace do dvanáctidílného běžeckého poháru, další Kuňka bude 24. dubna, bude probíhat v místě závodu od 17 hodin. Start je plánován na 18 hodinu. Před rokem byli nejlepšími běžci K9 Marcela Rambová a Tomáš Kučírek.

Pořadatel K9 Jakub Jaroš i letos připravuje na 21. září trailový běh vedoucí po Žďárských vrších, start i cíl je v Hlinsku, nazvaný Saar Challenge. A letos řádně přitvrdil, nejdelší trať je plánována na 70 kilometrů. Maraton, který byl dříve nepatrně kratší, a proto nestartovali sběrači maratonských čárek, má pracovní délku 45 kilometrů a i půlmaraton bude poctivý. Změny jsou motivovány hlavně tím, aby ubylo asfaltových úseků.

A další aktivitou Kuby je v neděli 14. dubna terénní duatlon, který se uskuteční v lesích u Chrudimi, u rozhledny Bára. Nejdříve se běží pět kilometrů, následuje dvacítka na kole v terénu a závěrečný běžecký úsek má 2,5 kilometru.

http://race4u.cz/