Až neuvěřitelné teploty nás odpoledne přivítaly v Olešnici. Velikonoce už snad ani nejsou svátky jara, ale spíš začínajícího léta. Pařák jako v létě, jen trochu vítr a hlavně pekelné sucho. I vzduch je teď tak suchý, že snad i vrže při nádechu v průduškách.

Vojtěch Grün splnil roli favorita

Už na startovní čáře bylo jasné, že si Vojtěch Grün /Elite Sport Boskovice – 39:40/ pohlídá v klidu první místo. Neměl totiž mezi borci ve startovním poli konkurenci.

Pro druhý flek si doběhl v pohodě Tomáš Hrdina /AC Moravská Slávia Brno – 40:44/ a třetí pak skončil Miloš Žila z Bystrého /42:39/.

Lenka Hrabovská musel o vítězství bojovat až do cíle

Neuvěřitelný souboj až do posledních metrů se odehrál mezi ženami. Lenka Hrabovská /AK Drnovice – 47:55/ se dotáhla na do té doby vedoucí Zdeňku Komárkovou z Olešnice /48:04/ až 1,5 km před cílem, tam ji také hned utrhla a mírný náskok si už pohlídala. Třetí potom doklusala bez většího úsilí Marie Hynštová /AK Drnovice – 52:42/.

V Olešnici pokračují

Po čtvrté se již postavili běžci na start Olešnického Velikonočního běhu v Olešnici nedaleko Kunštátu na okrese Blansko, který připravili agilní vytrvalci kolem Pepy Weise ve spolupráci s Výchovným ústavem a střední školou Olešnice. A opět závod uspořádali na Velký pátek. Tentokrát ovšem až odpoledne.

Akce se opět konala ve sportovním areálu v Olešnici nad koupalištěm a kompletní zázemí celé akce bylo tentokrát v hospůdce u bazénu. Pořadatelé připravili zase závod pro všechny kategorie od nejmenších dětí až po veterány.

Dospělí borci zde absolvovali stejně jako loni jednookruhovou trasu v délce 10,6 km.

A že byla dost výživná, to mi můžete věřit. Ostatně okolí Olešnice je pořádně kopcovité, tak se s tím muselo počítat předem.

Závod se opět povedl

Pořadatelé je potřeba opravdu pochválit. Oni si to zaslouží. Odvedli velký kus práce a je vidět, že do toho dávají srdce. Tak ať jim to vydrží. „Měl jsem v plánu jít závod jen jako kvalitní trénink,“ přiznal se mi v cíli Vojta Grün. „Přesto jsem si myslel, že poběžím rychleji. Nějak mi to dnes nešlo.“

„Vojta utekl hned po startu,“ konstatoval po závodě Tomáš Hrdina, „tak jsem si jen hlídal druhé místo.“

„Neskutečné vedro oproti minulému týdnu,“ naznal hned za cílovou čárou Miloš Žila. „Bylo to znát, neběželo se mi moc dobře.“

„Jsem ještě hodně unavená po No Men Runu z minulé soboty, tak to bylo dnes velké trápení,“ řekla mi Lenka Hrabovská. „Ale nakonec jsem to zvládla, ale tak moc se zmáčknout jsem rozhodně dnes v plánu neměla.“

„Taky jsem se trápila,“ doplnila Lenku Zdeňka Komárková. „Sotva jsem odlepovala nohy ze země.“

„Běžela jsem si sama, takže to byl spíš kvalitní trénink než závod,“ popisovala svůj výkon Marie Hynštová. „Přede mnou všichni daleko vpředu, za mnou taky nikde nikdo, tak jsem se nedonutila jít rychleji.“

V Olešnici časem určitě Pepa Weis vybuduje velký a úspěšný závod. Mají tam pro to všechny možnosti a hlavně chuť a vůli. A to je rozhodující.

Výsledky