I čtvrtý závod běžeckého seriálu Neflákej se – Hradecká míle, který se uskutečnil v hradeckých lesích s centrem u lesního Bufetu U vlka, vyhrál neporažený suverén seriálu se stoprocentní účastí Michael Smutný z Nového Města pod Smrkem. Lesní osmičku dal v sólo běhu za 27:53. Třetí druhé místo si připsal další hradecký vysokoškolský student Václav Tomíček z Pasek nad Jizerou, který dosáhl stejného času jako při druhém závodě, který se běžel na stejné trati – 29:04. „Vždycky to s ním po startu zkusím. Vydržím kilák a něco a pak mi uteče. Je prostě jinde,“ řekl na adresu vítěze Tomíček.

Třetí běžel rovněž sólo Tomáš Vosátka (30:48) a čtvrté místo v koncovce uhájil Bohumil Žižka 31:26 o tři sekundy před Přemyslem Preissem. Pestřejší je průběh soutěže žen, která má již třetí absolutní vítězku. V Šimkových sadech dvakrát vyhrála Barbora Zoubková, v lese ještě neběžela.

Druhý závod U Vlka vyhrála Katka Kubiasová, která se přišla tentokrát jen podívat. Takže se z prvenství mohla radovat Kateřina Šimáková za 38:01. V podstatě konstantní rozestupy si držely další medailistky Zdeňka Jonášová ( 38:49) a Natália Blanárová (39:35).

Mezi ostatními startujícími zaujal Petr Hradil (na foto). Tato triatlonová legenda, která v minulém století na ironmanských tratích plavala stylem prsa a přesto dosáhla času hluboko pod 10 hodin, má trvalé následky po nezaviněné dopravní nehodě. Přesto dokáže závodit v běhu, ale i na kole (43:40).

Běh na jednu míli vyhráli Zdeněk Báča za 6:55 a Bára Chaloupková za 8:34.

Pátý závod seriálu Neflákejse – Hradecká míle se uskteční ve středu 22. května v Šimkových sadech se startem v 18 hodin.