I přesto, že celá trasa Valašského hrbu vede po hřebenu Hostýnsko-vsetínské hornatiny, tak není vůbec jednoduchá. Na 30 kilometrech rozvlněné trasy závodníci nastoupají 1100 metrů a je to právě nespočet malých stoupání, které nedovolí držet tempo. Tento závod však není těžký pouze profilem, ale také povrchem. Trasa vede po lesních kamenitých cestách, jejichž povrch ještě v minulém týdnu „vylepšily“ deště. Na některých závodnících proto bylo v cíli znát, že jim dala trasa zabrat. Ale nikdo netvrdil, že bude seriál Golden Trail National Series jednoduchý.

Závod – muži

Naprosto ukázkové počasí panovalo při třetím závodě Golden Trail National Series – SALOMON Valašský hrb. A možná právě i to pomohlo vítězi Jiřímu Čípovi k překonání (svého vlastního) rekordu trasy o téměř čtyři minuty. Jiří Čípa si již od začátku běžel své tempo a v průběhu závodu nenechal nikoho na pochybách o tom, kdo bude v cíli první. Svou sílu ukázal již v prvním kopci, ke kterému doběhl společně s Jiřím Petrem, Markem Causidisem a Pavlem Brýdlem. A právě tito tři závodníci obsadili druhé, třetí a čtvrté místo. Na pátém místě doběhl Vlasta Lysák z Brna, který potvrdil svou neustále se zlepšující formu.

Závod – ženy

I v ženské kategorii „tvrdila muziku“ rodina Čípova. S náskokem více než minuty zvítězila Magdaléna Horká, která je sestrou Jiřího Čípy. Magda svou formu předvedla už na první závodě GTNS – SALOMON Baba – Kamzík, kde jí dokázala porazit pouze skvělá Katarína Lovrantová. Pro druhé místo si na Valašském hrbu doběhla Zuzana Ožanová, která dokázala, že její forma z perunského skymarathonu nebyla náhoda. Třetí místo pak brala Adéla Voráčková z Ostravy, která za vítězkou zaostala o více než devět minut.

Výsledky – top 3 muži:

  1. Jiří Čípa Salomon/Suunto, CZE – 01:48:36
  2. Jiří Petr – Salomon/Suunto, CZE – 01:55:08
  3. Marek Causidis – Buff/Salomon Team, CZE – 01:58:17

Výsledky – top 3 ženy:

  1. Magda Horká – Praha – Zbraslav, CZE – 02:25:06
  2. Zuzana Ožanová – fklidu sport team, CZE – 02:26:22
  3. Adéla Voráčková – Ostrava, CZE – 02:34:19

Výsledky