Kdo si počká ten dočká, si může říkat Václav Tomíček z Pasek nad Jizerou po šestém závodě seriálu Neflákej se – Hradecká míle. Pětkrát v řadě vyhrál Michael Smutný, tentokrát chyběl, ale příště prý dorazí. Tomíček (na foto) má při stoprocentní pohárové účasti bilanci dalších čtyř druhých míst. Šestý závod se uskutečnil v Šimkových sadech, běžely se tři rovinaté okruhy, celkem 5 km. Tomíček to v sólo běhu a za teplého počasí dal za 17.47.

Druhý doběhl domácí Jirka Hrdinka za 18:06 a třetí Václav Kahl z Předměřic za 19.10.

V soutěži žen tentokrát neproběhl očekávaný souboj, ale s pohodovým náskokem vyhrála Barbora Zoubková z MC Český ráj za 20:36 před Katkou Kubiasovou z Vlčkovic 20:51. Při minulém vzájemném souboji v Šimkových sadech doběhly v sekundě. „Jsem nějaká utahaná,“ řekla po závodě Katka, která závodí každý víkend a navíc to kosí i v týdnu. Takže před čtrnácti dny na Neflákej se první, nedělní Čeperka první, pak ve středu na Kuňce třetí, víkend na Vysočině třetí a nyní druhá.

Velkou radost z oceněného třetího místa měla domácí Renata Rundová za 25:04. Pořadatelé nezapomněli na Věru Píšovou (27:20), která v den závodu měla narozeniny.

Na trati jedné míle byl nejlepší Martin Mrňávek za 5:43 a v rekordním ženském čase 6:27 Lenka Tomšíková.

Sedmý závod Hradecké míle se uskuteční ve středu 19. června opět od 18 hodin Šimkových sadech. Pořadatelé připravují i dráhový běh a o prázdninách se prý bude zase běhat zase v lese.