Ráno celkem chladno a ani v průběhu závodu se moc neoteplilo. Dalo by se říct, že po navyknutí na vysoké teploty v posledních dnech se nám zdálo, že je až zima, přestože teploměr ukazoval 20 stupňů. Ale aspoň byly lepší podmínky pro běh.

Petr Kučera se dostává do formy

Petr Kučera /Kesbuk Grymov – 30:33/ se v poslední době blýskl pěknými výsledky a i v Moravském Berouně předvedl, že se dostává do formy. Od startu vedl a nedal nikomu šanci, aby se mu jen přiblížil.

Druhý nakonec doběhl Václav Sedláček z Rýmařova / 31:15/ a třetí pak Radek Polák /AD Team – 31:37/.

Pavlína Poláčková se vrátila ze studia ve Španělsku vítězně

Stejně jako mezi muži Petr Kučera, tak mezi ženami vévodila na trati Pavlína Poláčková /AK Drnovice – 34:59/. Od startu šla dopředu a postupně si zvyšovala svůj náskok.

Zdatně jí však sekundovala Zuzana Kročová /SK Hranice – 36:00/ a třetí proběhla cílem Kateřina Ondrušík /AK Šternberk – 37:42/.

Běh pod Slunečnou se běžel již po deváté

V Moravském Berouně se již desítky let pořádá perfektní Silvestrovský běh. Ovšem pro běžce z okolí to bylo málo, tak před devíti roky připravili krásný závod v lesích nad městem, kde opravdu proběhnete po všech površích a hlavně si užijete velmi příjemného běhu v přírodě.

Závod je zařazený do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje pro letošní rok jako 30. v pořadí a je pamatováno také na mládež. V areálu hřiště TJ Granitol Moravský Beroun se tedy můžete vyřádit všichni. Celá rodina. A ještě jednu zvláštnost tento závod má. Běží se vždy na státní svátek 5. července.

Na tom hlavní pořadatel Pavel Frank pokaždé bezpodmínečně trvá. No, a právě Pavel Frank si dal opět s přípravou tratí i celého závodu opravdu pořádnou práci. A odměnou mu byla řada velmi spokojených běžců.

Pohoda a skvělá zábava, to je Moravský Beroun

Je to neuvěřitelné, ale stejně jako na Silvestra, tak i v polovině roku je na závodech v Moravském Berouně vždy parádní atmosféra a pohoda. Když k tomu vyjde počasí, je zde, jak by řekl klasik: „Radost až do rána.“ Ačkoliv je pravda, že tak dlouho jsme na stadionu nezůstali, přestože tam Jarda Martínek slavil padesátiny a nechal vyvalit sudy.

Ale užili jsme si zábavy až nad hlavu a věřím, že tam muselo být veselo ještě dlouho do pozdního odpoledne.

„Začal jsem víc trénovat a cítím, že mi to už běží líp,“ konstatoval po závodě Petr Kučera. „Zlomilo se to minulou sobotu na Lulečské šestce a cítím se pořád mimořádně dobře.“

„Celou trať jsem šel sám, ale nevadilo mi to,“ řekl mi Václav Sedláček. „Držel jsem si své tempo a po krizi Pavla Dvořáka se posunul na druhé místo.“

„Běžecké závody mám jen jako doplněk k triatlonu, to je pro mě hlavní sport,“ přiznal se mi Radek Polák, „ale jezdím na ně velmi rád.“

„Ještě nejsem dost odpočinutá po cestě ze Španělska, protože jsem přiletěla teprve včera,“ naznala po doběhu Pavlína Poláčková. „Měla jsem ztuhlé nohy a je vidět, že nemám naběhané žádné závodní tempo. Překopla jsem první kolo a druhé jsem už spíš trpěla. Ale trať se mi moc líbila, tak mi závod rychle uběhl.“

„Už se zase dostávám do tempa po problémech na jaře,“ zhodnotila svůj výsledek v Moravském Berouně Zuzana Kročová. „Přestože terén moc ráda nemám a raději běhám na silnici, tak mi to dnes moc nevadilo a běžela jsem docela dobře.“

„Asi jsem to překopla,“ láteřila v cíli Kateřina Ondrušík. „Čím jsem starší, tím dělám větší chyby,“ oponovala mé pochvale za velmi dobrý výkon, „ale líbila se mi vcelku trať, tak jsem to překopnutí zase tak moc necítila.“

A musím podle ohlasů říct, že trasa závodu Běhu pod Slunečnou se líbila většině závodníků, stejně jako skvělé přijetí od pořadatelů a parádní atmosféra celé akce. Takže za všechny běžce si myslím, že je dobré, ba přímo nutné poděkovat všem organizátorům za takovou perfektní sportovní akci. Tož díky kluci.

Výsledky