Jiří Brož ve spolupráci s místními hasiči uspořádal šestý ročník čtvrtmaratonu, který je také součástí Moravskoslezského běžeckého poháru. Na startu se sešlo rekordních 120 závodníků, aby se vydalo vstříc nelehké trati dlouhé 10,5 km. Část okruhu kolem hlučínské štěrkovny tvoří blátivý terén, další úsek se běží po silnici z panelových bloků a závěrečná část už po asfaltu.

Nejlépe si vedl polský borec Tomasz Wrobel, který zvítězil v čase 35:55 a obhájil tak loňský triumf. Na druhém místě se v cíli objevil Aleš Velička z X-air Ostrava – 37:33 a na třetím pak Tomáš Svoboda ze Všechovic – 37:40.

Z žen byla nejrychlejší Darina Krausová z Maraton klubu Kopřivnice, cílovou pásku proťala v čase 45:19. Dvacet sekund za ní doběhla Klára Rampírová z SK Valašského království. Třetí ženou v cíli byla Ivana Zbořilová z MK Seitl Ostrava – 47:19.

V kategorii čtyřicátníků bylo pořadí: Tomáš Svoboda, Marek Škapa (X-air Ostrava), Rostislav Petráš (Novojický Kotuč).

V padesátnících stáli na bedně: Jiří Zátopek (MK Kopřivnice), Petr Škrabánek (Bílovec), Vladislav Martynek (SKI Mosty u Jablunkova).

Šedesátníky ovládli: Stanislav Sviták (AK Žilina), Petr Čižmár (Cyklo klub Nový Jičín), Josef Kvita (MK Kopřivnice).

Urputný boj spolu svedli sedmdesátníci Nikolas Tsametis (BK SAK Ložiska karviná) a Ervin Podžorný (Český Těšín).

V ženské kategorii do 34 let se postavily na stupně vítězů: Ivana Zbořilová, Andrea Krstevová (SSK Vítkovice) a Kamila Kubitová (BK SAK Ložiska Karviná).

První ženskou trojicí nad 35 let byly: Darina Krausová, Klára Rampírová a Iva Pachtová (MK Seitl Ostrava).

Po úspěšném závodě všichni účastníci ochutnali tradiční chleba se škvarkami, sádlem, cibulí či paštikou, točilo se pivo a nakonec vítězové dostali i pomlázku s vařenými a obarvenými vajíčky.

Výsledky

Foto 78× – BO VZS Ostrava