Druhá etapa Moravského ultramaratonu odstartovala v Boskovicích před radnicí, a to již standardně ve dvou rozbězích, tedy ve 14:00 hodin a v 15:00 hodin. Navzdory nočním bouřkám teploty během dne vystoupily na podobné hodnoty jako v neděli. Z 27 startujících zvítězil opět Daniel Orálek před Jiřím Bezroukem.

Skutečnost, že startovní pole čítalo jen 27 běžců, o mnohém vypovídá. Přestože se po 1. etapě zdálo, že ještě stále může kompletní MUM dokončit 29 běžců, po startu v Boskovicích bylo zřejmé, že tento počet bude již nyní výrazně nižší. Únava a různé obtíže získané v náročné první etapě nepochybně udělaly své, takže do 2. etapy již nenastoupil německý Andreas Braun. Navíc odstoupil Milič Hlucháň pro potíže s kolenem. Takže po této etapě má plný počet kilometrů již jen 25 běžců, z nichž na posledním místě je Sigrid Eichner.

Po výběhu z Boskovic nastalo dlouhé stoupání serpentinami, kde podél silnice zrály lesní jahody. Běželo se vždy chvilku ve stínu stromů lemujících silnici a chvíli na otevřeném slunci, podle okamžitého směru. Po prvé občerstvovací stanici již následoval dlouhý úsek stoupání lesem.

Ve startovním poli bylo možno potkat veterány Moravského ultramaratonu, například Maďara Andráse Maczó s jeho oblíbeným bílým kloboučkem, 71letou Sigrid Eichner v slušivém žlutém dresu, usměvavého Pepu Holého, nejstaršího českého účastníka tohoto závodu.

Trasa vedla mezi Malým a Velkým chlumem přes Pernou do Lysic, zde krásným úsekem podél zámecké zahrady, pak do borůvkového království, posléze do království třešní u Kunčiny vsi a Rašova.

Foto 52× – Daniel Orálek