„Zhubl jsem kolem 12–13kg z toho nějak 9kg během prvního půl roku, mazec. Všecko jde, když se chce,“ tvrdí na Facebooku šestadvacetiletý Petr Štverka.

A další čtenáři se k němu připojují:

„Třicet pět kilo během čtyř měsíců… začal jsem běhat dva kilometry denně a dneska si dávam patnáct obden. Pravda – všechno jde když se chce,“ říká Viliam Hoffman.

Jan Syrinek dokonce snížil svoji váhu za 7let o neuvěřitelných 48 kilogramů!

„Asi 8 kg, ale v dlouhodobém horizontu. Momentálně beru běh jako aktivní relaxaci, zábavu a prostředek na udržení váhy, protože si moc ráda zahřeším čokoládou a podobně,“ odpovídá Petra Fiklíková.

Jiří Neoral nehubne, ale přesto tuky pálí: „Pokud bych to měl zaokrouhlit na celá kila, tak nula, ale od začátku letošního roku jsem spálil během 92.717 kalorií, aspoň mi to říká můj Garmin :-)

Šárka Holásková zhubla rovných 20 kg.

„Od začátku září do neděle 7.10. ze 77 kg na 69 kg, “ tvrdí fotograf z Vyškova Anry Lukáč. „Trochu jsem změnil stravu a postupně přidával vzdálenosti, teď běháme cca 3× týdně po 10 km. Jím více zeleniny a ovoce,“ dodává.

Lence Zbuzkové se zatím příliš nedaří: „To by mě zajímalo vy, co běháním hubnete, na jaké tepové frekvenci běháte? Já nehubnu nic a nevím, jestli je to vysokou tepovou frekvencí nebo vysokou konzumací jídla. Nebo kombinací obojího? Na hlad to ale zase neběhá.“

Zato Slavo Tužinský dokázal od dubna dát dolů 14 kg, a to z 102 kg na 88 kg.

Někteří to mají naopak. Běháním nějaké to kilo přiberou. „Já začala běhat kvůli dobrému pocitu ze sebe sama a taky proto, že je skvělý pocit stát na bedně :-) Jinak, kila šla spíš nahoru,“ pochlubila se nám teprve dvacetiletá Terezie Šitková.

A jak to máte vy? Pomáhá vám běh k tomu, abyste snížili svoji váhu? A co vaše tepovka? Odborníci říkají, že se tuky spalují při nízké intenzitě běhu, při vyšší se naopak spalují nejprve cukry. Může člověk pravidelným běhání dokonce přibrat?