Modelka, zpěvačka a moderátorka Gábina Partyšová se udržuje v kondici mimo jiné díky běhu. Proto jí nedělalo problémy zaběhnout si se synem červnový závod RunTour v Brně.

Dalšího závodu se zúčastnila až v polovině října v Praze na Ladronce. Zde však nechala běžecké boty odpočívat a podílela se na moderování. V rozhovoru pro BezvaBĚH hovoří o své zálibě v běhu.

Dnes jste moderovala závod RunTour. Jaký máte vztah k běhu?

„Velmi pozitivní. Ráda běhám, ale teď asi běhám nejvíc za svým synem, pětiletým Kristianem. S ním jsem taky běžela závod RunTour v Brně."

Kolik kilometrů týdně naběháte a jak často obouváte běžecké boty?

„To nevím, ale pět to určitě bude. Chodím si zaběhat tak jednou týdně."

A co další sporty?

„Kromě toho dělám pilates, mám doma bazén, takže plavu, ráda se také na sport dívám v televizi, ale nijak to se sporty nepřeháním." (úsměv)

Vaše povolání je spojené s obrovským stresem. Zvládáte tyto náročné chvíle lépe díky běhu?

„Určitě, je to totální ventil, čistička mozku a doporučuji ho všem."

Kde běháte nejraději? Máte nějakou svou trasu?

„Oblíbenou trasu mám, ale je trochu atypická. Nejraději běhám na Floridě, kde máme domeček a tam běhám po pláži. A jinak hodně cestuji, to znamená, že kde zrovna jsem, tam běhám. (úsměv)

Je rozdíl mezi běháním v Česku a v jiných koutech světa?

„Ne, to ne. Jen je rozdíl mezi během na betonu a na pláži. Písek je prostě pro běhání nejlepší."

Oficiální stránky Gabriely Partyšové


Autorem článku je Martin Singr, mladý běžec ze středních Čech. Nyní studuje ČZU v Praze a v tomto městě také trénuje, o víkendech jej lze vidět pobíhat v okolí Rychnova nad Kněžnou nebo Sedlčan.