Otrokovice – Obrovské kaluže, neustálý déšť a mráz. „To by ani psa nevyhnal," říkáte si? Toho opravdu asi ne, ale odvážné atlety o víkendu ani špatné počasí nezastavilo. Již potřinácté se totiž ulicemi Otrokovic běžel závod Memoriál MUDr. Josefa Podmolíka v ½ maratonu.

„Letošní ročník nám propršel a bylo to poznat, ale rozhodně to nebyla nakonec taková hrůza, jak jsme se báli. Nejlepší čas nikdo nepřekonal, ale i tak jsme rádi, že se zúčastnilo asi 40 závodníků jednotlivců a další atleti ve štafetě. Jde vidět, že opravdu nejsou z cukru," byl částečně spokojený organizátor memoriálu Michal Petřík. Závodníkům a organizátorům se tak již potřinácté bez přerušení podařilo vzpomenout na svého bývalého kolegu, spoluzávodníka či příbuzného.

„Opět jsem tu viděla dlouholeté závodníky, kteří se účastní každý rok a na Josefa tak vzpomínají. Účastní se i hodně členů naší rodiny. Členové rodiny jsou ve štafetě dětí i mezi dospělými," nadšeně hodnotila vdova Eliška Podmolíková.

Musím smeknout před panem Šimíčkem, říká organizátor

O celkové vítězství až do konce bojovalo ve vedoucí skupině pět závodníků.

„To se tady stává zřídkakdy. Takž věřím, že si to užili závodníci i diváci, kteří neváhali přijít," dodal Petřík, který měl také radost z toho, že si letošní půlmaratón nenechal ujít ani Marek Šimíček, nevidomý závodník, který se pokoušel o nejlepší letošní čas.

„Jsme rádi za každého, kdo v tomto pozdním termínu závodí, ale toto bylo ovšem opět něco nového a jsme velmi rádi, že pan Šimíček závodil. Musím smeknout," doplnil organizátor závodu, jehož vítězem se v hlavní kategorii stal s časem 1:17:02 Přemysl Žaludek, který o tři sekundy porazil triatlonistu Petra Vabrouška. Mezi ženami zvítězila Pavla Nováková a štafetu ovládl mladý tým Podmolíků.

Kdo byl Josef Podmolík?

pokračujte na Deník.cz…