Říkáme si PepaTeam Frýdek-Místek. Už z názvu je patrné, že jsme parta lidí z města, které odděluje na dvě části řeka Ostravice a ještě patrnější je, že jedním z členů našeho seskupení je človíček jménem Pepa. Jedná se o Josefa Krejčího, otce Lukáše, který si společně se synem před lety, při svých prvních zkušenostech s regionálním během a závody, začali říkat PepaTeam.

Novodobá éra našeho klubu, dá se říci, odstartovala v roce 2010, kdy hlavně na popud vzniku soutěže družstev v Moravskoslezském běžeckém poháru se přidali další členové, do té doby běhající bez jakékoliv klubové příslušnosti. V současnosti pod hlavičkou PT F-M běhá, jak já říkám v tvrdém jádru, celkem šest hobby běžců.

Hlavní věcí, která nás dala dohromady a spojuje nás, je běh, ale kromě něj máme také rádi přírodu a obzváště pak hory, které máme hned za humny a tak není divu, že z klasických silničních běhů si pak taky občas odskočíme na různá vrchařská zápolení včetně adrenalinové štafety týmů s názvem Adrenalin Cup. A protože jakožto vytrvalostí běžci máme rádi výzvy, tak mezi sebou máme i účastníky téměř extremních disciplín jako je vynášení sudů piva v terénu nebo třeba čím dál více populární 5BV nebo Beskydskou sedmičku.

Jedním z motivů rozšíření členské základny byla nejen soutěž týmů v pohárovém bodování, ale taky snaha o zvýšení zdravé konkurence mezi kluby. A pro tento účel bychom chtěli využívat i náš běžecký blog umístěný na webu www.pepateam.blogspot.com, díky němuž chceme mezi sebe přilákat i další lidi z okolí.

Vznik klubu je pro nás totiž důležitý nejen pro zmíněnou zdravou soutěživost s dalšími běžeckými kamarády, ale případní zájemci o členství u nás získají i treninkové sparingpartnery, se kterými je i samotný trénink daleko zábavnější.

V budoucnu bychom také chtěli zorganizovat nějaký závod pro širokou veřejnost. Věc, která k našemu běhání určitě patří je i tzv. maratonská turistika. Jedná se o účast na různých velkých maratonských závodech po celé Evropě a určitě do budoucna plánujeme společný výjezd na některou z velkých akcí.

O nejhodnotnější výsledky v našem klubu se téměř s pravidelností stará náš lídr Rosťa Trávníček, který ve své věkové kategorii patří mezi špičku v regionu. Z dalších zajímavých výsledků našich členů je výkon Radima Liptáka, který si splnil svůj běžecký sen a pokořil tříhodinovou hranici na maratonské trati. Lukáš Krejčí zase mezi své velké zážitky určitě bude počítat účast na Adrenalin Cupu.


Autor příspěvku Radim Lipták je členem frýdeckomísteckého běžeckého oddílu PEPA TEAM a mj. taky miluje hory.