Vánoce jsou již za dveřmi a zejména muži teď na poslední chvíli přemýšlí, co koupit své drahé polovičce. Pokud se jedná o běžecký pár, bude skvělou volbou sportovní podprsenka Nike Pro Bra. Jeden kousek této letošní novinky měla k testování také redakce BezvaBĚH.cz. A verdikt? Je bezva!

„Když jsem vzala podprsenku poprvé do rukou, zdála se mi trochu těžší,“ vzpomíná Táňa Singrová, rekreační běžkyně, která v zimě kombinuje běh zejména s běžkováním, v létě s in-line bruslemi nebo s jízdou na kole. Pro sport používá pochopitelně funkční prádlo různých značek, spodní prádlo Nike však dosud nevyzkoušela. Z širokého barevného spektra barev zvolila černou.

Táňa nejdříve zkoušela podprsenku pro běžné nošení. Stejně jako jiné sportovní podprsenky se přetahuje přes hlavu a nemá vzadu žádné zapínání, které by při běhu akorát překáželo. „Už první minuty, co jsem ji měla na sobě, byly ve srovnání s jinými podprsenkami velmi příjemné. Perfektně seděla,“ popisuje. Po chvíli prý úplně zapomněla, že jí má na sobě. Díky skvělému střihu a materiálu se dívky mohou cítit sebevědomě a velmi pohodlně.

Vybíháme!

Jelikož se ale jedná o sportovní podprsenku, bylo otázkou, jak obstojí při běhu. Táňa se nebála, že by podprsenka neodváděla pot, mírné obavy byly pouze z toho, zda bude při běhu plnit svojí funkci, kvůli které se podprsenka na běh nosí, nebo bude podobně jako dříve zkoušené extrémně levné kousky spíš jen na obtíž.

Nadšení ale pokračovalo i při sportu, fixace je skvělá. „Podprsenka pevně drží prsa, a nikde nic netlačilo. V tu chvíli mě napadlo, že se vyplatí si připlatit, a mít něco kvalitního na sobě, než neustále trpět nějaké tlačení a pocit, kdy už ji konečně sundám,“ popisuje Táňa.

Nike Pro Bra skvěle odvádí pot a člověk se tak i při delším běhu cítí stále komfortně a nemusí mít obavy z prochladnutí. V zimě je to opravdu významné plus. Po doběhu podprsenka nezapáchá potem, a ačkoliv perfektně sedí, není problém jí lehce stáhnout. A pak do pračky? Není třeba. „Po žádném tréninku jsem ji neprala proto, že by byla cítit potem,“ směje se Táňa.

Během pár týdnů zvládla několik kratších i delších běhů a také jeden výlet na běžkách. Vždy s podprsenkou Nike Pro Bra, která je dle slov běžkyně daleko nejlepší, ovšem i nejdražší, podprsenkou, jakou dosud měla možnost zkusit.

Kdo z mužů stále tápe, co by mohla jeho běhající přítelkyně či manželka opravdu ocenit, může se vydat rovnou do obchodu. Jen je tu riziko, že nakonec budou muži místo klidné konzumace vánočního cukroví u televize pobíhat se svými drahými polovičkami kdesi v lese. Přece je nenechají běhat samotné, když jim už dali skvělý dárek… :-)

Výhody:

Perfektní střih a materiál

Skvěle odvádí pot

Výborně sedí a fixuje

Nevýhody:

Vyšší cena

Za poskytnutí produktu k recenzi děkujeme prodejně Nike Prague ve Slovanském domě v Praze.

Nike Prague

Ženy a běh


Autorkou článku je Táňa Singrová, běžkyně, která má ráda i řadu dalších sportů. Pochází z Rychnova nad Kněžnou a každoročně si pro radost zaběhne pár závodů.