Plavání, bruslení, spinning, squash, tenis nebo třeba i aikido. Již popáté se mohou obyvatelé hlavního města v povánočním období zdarma sportovat a vypotit tak kalorie, která nabrali díky vánočnímu cukroví…

Týden sportu zdarma, který začíná dnes a potrvá do pondělí 31. prosince, je již tradiční a známou akcí, která si získává každým rokem větší popularitu. Kromě tradičních sportů jako fitness, každoročně oblíbené plavání či bruslení mají Pražané možnost vyzkoušet si i mírně netradiční sporty jako je lezení po stěně nebo jezdectví.

Nabízí se tak skvělá možnost zaběhat si v teple fitness na pásu a nenabíhat kilometry venku v mrazu. Velmi oblíbené je i plavání, kde je občas v bazénu dost plno nebo bruslení. Nabídka sportů je bohatá, rozhodně ale nezahrnuje všechna sportoviště v Praze. Je tedy radno nejprve si pečlivě projít web Praha sportovní, pod kterou Týden sportu zdarma spadá. Někde je otevřeno zdarma jen v určitých hodinách nebo dnech.

Sportovišť je téměř sedmdesát a jsou rozmístěna po celé Praze, takže nabídku rok co rok využívá několik tisíc Pražanů. Někteří volí své oblíbené sporty, jiní zkouší, co by je mohlo bavit a stihnou hravě i desítku netradičních možností.

Letos je navíc pro všechny zájemce o sport přichystaná zajímavá novinka. Rezervační systém umožňuje zarezervovat si sportoviště přes internet. Kdo tak učiní, obdrží e-mailem voucher, který pak předloží na vybraném sportovišti. Některá sportoviště však tuto možnost nenabízí a zde je třeba si ověřit telefonicky, kdy jej můžete navštívit.

Týden sportu zdarma je celkem sympatický dárek, který dostávají Pražané od města a sportovišť a zároveň vítanou možností, jak zvýšit zájem veřejnosti o aktivní sportování. Je jen otázkou, zda se nechají inspirovat i jiná města…

TÝDEN SPORTU ZDARMA


Autorem článku je Martin Singr, mladý běžec ze středních Čech. Nyní studuje ČZU v Praze a v tomto městě také trénuje, o víkendech jej lze vidět pobíhat v okolí Rychnova nad Kněžnou nebo Sedlčan.