Plánujete účast na červnovém Olomouckém půlmaratonu a nemáte ještě registraci? Občanské sdružení LucyTeam jich má za běžnou cenu k dispozici přesně 100 kusů a jejich koupí u nadace tak můžete kromě účasti v závodě také přispět na dobrou věc.

V loňském roce byl závod vyprodán několik týdnů předem, a také proto i letos umožňuje pořadatel závodu Prague International Marathon (PIM) koupi startovního čísla přes charitativní organizace, které touto formou podporuje. LucyTeam přitom patří mezi stálé partnery PIMu při pořádání olomouckého běžeckého svátku. V loňském roce například uspořádal v předvečer závodu komentovanou prohlídku města i za účasti afrických hvězd startovního pole.

„Velmi si vážíme této formy podpory,“ říká předseda občanského sdružení LucyTeam Vlastimil Blaťák. „Mohli jsme hromadně nakoupit registrace za část jejich ceny, a jejich prodej přinese LucyTeamu asi 40 000 Kč na podporu dětských oddělení nemocnic a organizaci našich dalších charitativních aktivit“, dodává.

LucyTeam vznikl v roce 2011 po narození neurologicky velmi těžce postižené holčičky Lucie a k dnešnímu dni sdružuje na čtyřicet amatérských i profesionálních běžců, kteří se společně účastní závodů, jako je Olomoucký půlmaratón nebo série Run-up. Mezi členy LucyTeamu patří mimo jiné reprezentantka Petra Kamínková, ale také slovenský sprinter Tomáš Čelko, nebo „rychlá holka“ Lenka Švábíková. Patronem sdružení je skokan na lyžích Jakub Janda, který se většiny akcí aktivně účastní.

Běžci, kteří se na Olomoucký půlmaraton stačí přes LucyTeam zaregistrovat do konce ledna 2013, dostanou navíc zdarma startovné na vybraný závod, organizovaný v tomto roce přímo LucyTeamem. Seznam plánovaných akcí je k dispozici na webových stránkách sdružení LucyTeam.