Co to je běžecký „tučňák“? Jak se na Kbelské desítce překonávaly rekordy? Jak si změřit došlap a pak si vybrat první běžecké boty? A jaký běžecký program chystá na sezonu maratonec Pavel Nedvěd? Všechny otázky zodpoví TEMPO, první díl nového lifestylového magazínu pro běžce na kanále ČT Sport. V premiéře už v úterý 12. března v 16.30h.

Opakovat by se měl ještě aspoň dvakrát týdně. A následovat bude ještě 23 dílů na jaře, po letní přestávce další na podzim. Vždy po patnácti minutách televizní běžecké porce. To je dohromady šest hodin, dva hodně svižné maratony, chcete-li převést do správné časomíry.

„Reagujeme na nový celospolečenský fenomén a přinášíme unikátní pořad, který je určen jak začínajícím běžcům, tak i lidem, kteří pravidelně běhají,“ říká Mirek Jiřík, v jehož agentuře CustomerManiacs a také ve spolupráci s Prague International Marathon pořad vzniká. I proto můžete získat ve vědomostní soutěži třeba startovní číslo na již vyprodaný dubnový Hervis 1/2Maraton Praha.

Magazín vzniká v širším tvůrčím týmu, jehož páteř tvoří Běžecká škola Miloše Škorpila a podílejí se na něm další aktivní běžci ze všech oblastí. Každý díl bude jako běžecký okruh spojovat jedno nosné téma. Kromě rad pro začátečníky i pokročilé – o tréninku, zdraví, výživě i materiálu, se chystají návštěvy u zajímavých osobností, do jejichž života patří běhání. Reportéři vyrazí na běžecké podniky po celé planetě a rádi využijí i vaše náměty, nebo záběry.

Už se natáčelo také na Pečecké desítce, v Institutu sportovního lékařství, nebo u herce a moderátora Dalibora Gondíka. Svoji nejoblíbenější běžeckou trasu představil profesor Jan Pirk, kompenzační cvičení nabízí specialista David Huf. A jaké teploty vládnou při North Pole marathonu? To všechno už je připraveno do dalších dílů.

Vedle fotbalistů, hokejistů, lyžařů, cyklistů, nebo dokonce i bojových sportů se tedy i běžci mohou těšit na svůj pravidelný televizní pořad.

Proto držte TEMPO! Poprvé už v úterý.

Chcete být taky v televizi? Jste kreativní a máte dobré nápady? Budeme natáčet i v regionech. V místech kde nejraději běháte. Napište nám do redakce@bezvabeh.cz své tipy.


Autorem článku je Tomáš Nohejl, sportovní novinář, běžec, triatlonista, lyžař atd., a majitel komunikační agentury. Baví ho cestovat za sportem a poznávat zajímavé lidi, prostě „být u toho“, kde se něco děje a vzniká.