Rodina Procházkova ovládla Halu SABZO ve Stromovce, tradiční halovou prověrku uprostřed týdne. Otec Jiří šéfoval už 25. ročníku příjemného podniku. Jeden syn Tomáš posílal běžce na start a měřil časy. A mladší synek Michal, redaktor svazového servru atletika.cz vyhrál tříkilometrovou­ trať!

V Praze sice svítilo sluníčko, ale mráz mínus čtyři a ledový vichr k proběhnutí po venku moc nelákal. A v teple na tartanu s klopenkami se dal zvládnout solidní rychlý trénink. Na programu byl kilák i trojka, většina borců (až na vítěze J) zvládla oboje.

„Halu mám rád, něco jsem tady naběhal. Nehnal jsem se za vítězstvím za každou cenu, ale chtěl jsem si zaběhnout slušný čas. Za 9:31 jsem spokojený,“ říkal Michal Procházka v cíli. Jen chvíli za sebou táhl Michala Kováře, než ho setřásl. Pacovský vytrvalec však poctivě kroužil po oválu celý podvečer, takže s přípravou může být taky spokojen.

Kilometr vyhrál už 45letý veterán Robert Čapek za 2:40, mezi ženami byla nejlepší Lenka Borovičková za 3:28. Na trojce dominovala v rovnoměrném tempu Iveta Duchová 10:53,2.

Na obě tratě se vydalo vždy po třech skupinkách běžců podle podobných časů. Takže žádná tlačenice, naopak dalo se chytit tahouna na tempo. Jen ten vzdoušek byl hodně suchý, a hodně se tady kašlalo…

Jako obvykle na akcích SABZO, běhů pořádaných Sdružením amatérských běžců zahraničního obchodu, se objevilo hodně veteránů. Mnozí se chystají na světový šampionát do San Sebastianu. A halu v horším počasí rádi využijí. „Já od podzima, co je venku kluzko, raděj neběhal, až tady,“ říkal nejstarší z nich 89letý Miloslav Zelinka, který si zasloužil potlesk účastníků stejně jako vítěz.

„Chceme nabídnout nějaké zpestření, i závody v hale mají dobrý ohlas,“ říkal Jiří Procházka. Jeho série, volně přístupná všem běžcům, nabízí letos 38 dílů!

Zajímavost na závěr? Ve Stromovce natáčel miništáb běžeckého magazínu TEMPO. Reportáž z Haly SABZO uvidíte ve třetím dílu poslední březnový týden.

Výsledky


Autorem reportáže je Tomáš Nohejl, sportovní novinář, běžec, triatlonista, lyžař atd., a majitel komunikační agentury. Baví ho cestovat za sportem a poznávat zajímavé lidi, prostě „být u toho“, kde se něco děje a vzniká.