Běžecké ¾ kalhoty, běžecká trika, sporttester, krokoměr, softshellové bundy, běžecké boty, ponožky, sluneční brýle, sluchátka, sportovní podprsenka, funkční tílka a trika, tak vypadala před nedávnem nabídka německého obchodního řetězce LIDL, který ve své jarní akci nabídl základní výbavu pro běžce.

Mohli jste zde najít opravdu vše zásadní, co pro běh potřebujete. Tato akce měla jeden velký klad a to bezkonkurenčně nejnižší ceny oblečení a bot, ale i jeden fatální nedostatek – do několika hodin po otevírací době bylo absolutně vše vyprodáno.

Takže kdo ráno nezrychlil a tuto cenově výhodnou akci nedoběhl, mohl si koupit tak akorát čokoládu na nervy, protože nebude mít na jaře v čem běhat. Před polednem police zely prázdnotou a zbylo jen několik kousků nevhodných velikostí. XS nebo XXL.

Další nevýhodou je fakt, že akce na sportovní oblečení bývají nárazově jen několikrát do roka a nejedná se o stálé zboží v nabídce. Musíte mít tedy otevřené oči – to abyste mohli sledovat nejnovější letáky, rychlé nohy – to abyste stihli včas doběhnout do nejbližšího LIDLU a ostré lokty – to abyste v náplavě dalších běhuchtivých urvali tu správnou velikost. A tak tedy, checkujte letáky, LIDL je správná volba.

Na vlastní kůži

Vlastním běžecké ¾ kalhoty z loňské akce a neshledala jsem materiální ani funkční nedostatky. Bez problému se vyrovnají produktům od Rogelli, Benger nebo Kalenji. Reflexní prvky se nesepraly, kalhoty nejsou vytahané a drží barvu i po roce. Jediná nevýhoda kalhot je nízký pas, který by nemusel všem dámám vyhovovat.

A co TCHIBO?

Nabídka produktů je zde širší, vybereme si zde i fitness oblečení a celé běžecké kolekce, dámské i pánské, které jsou barevně sladěné. Běžecké elasťáky se sukní jsou vyloženě stylová záležitost běhajících dam, které se chtějí cítit žensky i při běhu. Dále zde najdeme i menší posilovací stroje a outdoor oblečení.

Cenově se oblečené pohybuje o nějakou stokorunu výš, ale velký průvan vám to v peněžence určitě neudělá. Za kalhoty tisícikorunu nebudete muset dát. Výhodou i nevýhodou je, že nabídka Tchibo je víceméně stála s malými obměnami. Divoké a výrazné barvy tu spíš nenajdeme. Nakupovat můžeme pohodově z domova z internetového obchodu a s poštovným zdarma při akci, nebo při nákupu vyšším, než 1990 Kč. Nevýhodou je, že si produkty nebudete moci vyzkoušet. To ostatně v Lidlu také ne.

Než začnete nabíhat první jarní kilometry v krátkých nohavicích, můžete se dovybavit z Lidlu nebo Tchiba, ale pospěšte si, v Tchibu musíte mít rychlé přinejmenším prstíky – to abyste rychle klikali na objednávky.

Aktuální zboží bývá taky rychle vyprodáno, ale nebojte, přinejhorším si objednáte aspoň lahodnou kávu, upečete bábovku a vydáte se přes les za babičkou. Ať už v novém nebo starém… pozor na vlky!


Autorkou článku je Věra Vjerka z Kopretinové ulice Hoštičková. Nejraději ze všeho má plavokoloběh. Často marně hledá kopce pro trénink v Českých Budějovicích. Ale jinak běhá všude tam, kam jí nohy donesou. V životním běhu i běžeckém životě má ráda hru fair play.