TEMPO už běží do třetího okruhu. Aneb nový magazín o běhání, který vysílá kanál ČT Sport, nabízí právě třetí díl. Další reprízu sledujte v pátek ve 13.30. Na co se můžete těšit?

Běžecká škola Miloše Škorpila se po krátkém opáčku probrané látky zabývá během do kopce a z kopce, ale i pohybem s holemi. Za reportáží ze závodů zamířil štáb pod střechu pražské Stromovky, ano, do haly. Ostatně kam jinam v takové sibérii? Podíváme se i do Brna na Běh Lužánkami.

Odborníci z Institutu sportovního lékařství hovoří o zdravotních benefitech běhu a dozvíte se pár hodně zajímavých údajů. A pak přijde příběh Aleše Tvrdého, příběh drsného muže s transplantovaným srdcem. Který loni odběhl všechny závody běžecké ligy RunCzech.com včetně maratonu. Nechybí ani soutěž o ceny, včetně startovního čísla na blížící se Hervis 1/2Maraton Praha.

Protože pořad ještě nemá svůj stabilní vysílací čas, je dobré hledat ho na aktuálních programech na webu, anebo pak v archivu www.ceskatelevize.cz/ivysilani/.

Sledovanost pořadu neklesá. Minulý druhý díl vidělo 89 000 diváků, poněkud překvapivě více žen 46 000 než mužů 43 000. Naopak na facebooku mají 66% převahu muži, nejvíc ve věku 25–34 let a také z Prahy.

„Tato stabilizující se čísla nás těší. Věříme, že v pevnějších časech získá pořad další stálé diváky,“ říká výkonný producent Mirek Jiřík ze společnosti CustomerManiacs, která s 4elements a ve spolupráci s Prague International Marathon pořad vyrábí.

Tempo má v plánu celkem šestnáct vydání do léta, další pak po prázdninách.


Autorem reportáže je Tomáš Nohejl, sportovní novinář, běžec, triatlonista, lyžař atd., a majitel komunikační agentury. Baví ho cestovat za sportem a poznávat zajímavé lidi, prostě „být u toho“, kde se něco děje a vzniká.