V sobotu se v beskydské Ostravici rozjede resp. rozběhne 15. ročník SMS.cz Adrenalin Cupu, extrémního závodu čtyřčlenných štafet, který bude letos po pěti letech opět pod hlavičkou mistrovství České republiky v extrémních sportech.

Závodu se zúčastní i česká sportovní elita – Kraus, Novotný, Koudelka, Kožíšek, Huříková, ale i slovenská kajakářská hvězda Kaliská. Vítězný tým si tedy z Ostravice kromě věcných cen odveze navíc i titul mistra republiky.

Na startovní listině jsou už teď víc než tři desítky registrovaných týmů. Kromě amatérů, kteří se nebojí sáhnout na dno svých sil, se tohoto extrémního sportovního klání účastní i řada známých sportovců.

Nástrahami Adrenalin Cupu si už loni úspěšně prošel špičkový skikrosař Tomáš Kraus. Tehdy svoje kvality otestoval v prudkém stoupáku na horském kole, letos bude v týmu Nutcase bojovat na kajaku na posledním úseku závodu.

Ve stejných barvách jako Kraus se objeví i běžec na lyžích Dušan Kožíšek a snowboardkrosař Michal Novotný. Ani pro ně nebude závod v Ostravici žádnou novinkou.

Také nejlepší český skokan na lyžích Roman Koudelka, pro letošek nejlepší český zástupce své disciplíny, se v Ostravici představí na horském kole. V týmu bude spolu s běžcem na lyžích Alešem Razýmem, tehdejším mistrem světa do 23 let, který v Beskydech celou štafetu rozběhne.

Na předávku od padáčkáře, který by měl přistát na fotbalovém hřišti v Ostravici, bude čekat taky špičková česká bikerka Tereza Huříková, která se letos jako jediná Češka v rámci závodu Světového poháru probojovala do elitní desítky.

Huříková ale nebude jedinou ženou, která se vydá na trať extrémně obtížného závodu. Kromě kompletního amatérského týmu, to bude ještě vodní slalomářka a dvojnásobná olympijská medailistka Elena Kaliská ze Slovenska, která zůstane u své disciplíny, a polská běžkyně na lyžích Paulina Maciuszeková, šestá z olympijských her ve Vancouveru 2010 ve štafetě 4× 5 km. Na běžeckém úseku se představí taky česká reprezentantka z OH ve Vancouveru, běžkyně na lyžích Eva Skalníková.

Do závodu se pod odborným vedením aktivně zapojí i tři týmy složené z dětí z dětských domovů v Žatci, Hamru na Jezeře a sluchově postižených z Valašského Meziříčí.

Program v Ostravici začíná už v pátek 24. 6. Warm Up Party, OCG Gril Party a Open Air koncertem, kde zahrají kapelky Airfare, The Cornflakes a DJ Friky. V sobotu se po slavnostním zakončení diváci můžou těšit na SKY exhibici akrobata Tomáše Ledníka, Parkour, freerunning show, Skimboarding, lanové aktivity s novinkou Powerfan a spoustu další zábavy v Radegast městečku. Program zakončí Open Air koncert After Party – CHARLIE STRAIGHT, kapely Vladimír Cirkus a Sto zvířat a na závěr znovu DJ Friky.

V rámci doprovodného programu by měl přímo do centra dění přistát se svým motorovým paraglidem Miroslav Oros. Borec, který se v rámci projektu XCzech pokouší na cestě, která křižuje 50 dětských domovů za 90 dní překonat rekordních 9000 kilometrů.

V rámci Adrenalin Cupu proběhne i závod pro drsné chlapy Radegast Beskydský Šerpa.

Propozice závodu:

Běh do vrchu 16km – převýšení 1145m

Paragliding 5,5km – převýšení 925m

Mountain bike (MTB) 34,5km – převýšení 1430m

Kajak 5km – převýšení 65m – 15 branek, skok do vody z rampy, eskymácký obrat

SEZNAM REGISTROVANÝCH TÝMŮ