K testování mi byly svěřeny boty Diadora N-6100 W. Jedná se o dámskou běžeckou obuv, která bude vyhovovat spíše ženám s úzkou nohou a neutrálním došlapem.

Již při prvním obutí je patrné, že to jsou boty s velkým odpružením. Jsou velice měkké, pohodlné a lehké (výrobce uvádí 220g) a sedly mi dobře na nohu.

Boty jsem testovala po dobu přibližně jednoho měsíce, během kterého jsem absolvovala dvoutýdenní soustředění. Měla jsem tak možnost vyzkoušet boty na různé typy tréninků a povrchů.

S botami Diadora N-6100 W jsem sice během tohoto období neodběhala veškeré tréninkové fáze, protože používám paralelně vždy více tréninkových bot, na druhou stranu jsem tak měla alespoň možnost je průběžně srovnávat se svými dalšími botami.

Diadora N-6100 W jsou díky svému velkému tlumení vhodné zejména pro objemový trénink na silnici, případně tvrdších zpevněných cestách. Doporučila bych je ale především pro rovné cesty.

Boty jsem vyzkoušela na různých površích a vzhledem ke svému odpružení mi příliš nevyhovovaly na měkkém a nerovném podkladu jako např. na trávě, měkkých lesních cestách, sněhu a nerovných kamenitých cestách, kde mi nepřišly dostatečně stabilní.

Přestože nebudou tyto boty cíleně určeny pro rychlostní tréninky, vyzkoušela jsem s nimi i rychlejší úseky a musím říci, že měkkost boty mi nepřišla na úkor rychlosti a i takový trénink se s nimi odběhat dá. Jejich výhodou je určitě to, že jsou na objemové boty spíše lehčí.

Boty jsou vybaveny odvětráváním zespod „net breathing system,“ což mě na první pohled zaujalo, ale měla jsem zpočátku obavy, že by do nich mohlo téct. V mokru boty nakonec obstály. Při běhu po mokré cestě se voda do boty nedostala, při prošlápnutí louže, běhu v mokré trávě nebo dešti už sice ano, ale to je případem i jiných bot, které tento systém nemají.

Běžecké boty italského výrobce Diadora jsem vyzkoušela poprvé. Celkově jsem s botami Diadora N-6100 W spokojená a budu je dále využívat na typy tréninků, které jsem zde popsala, tj. zejména na objemové tréninky na silnici nebo zpevněných rovných cestách.