V sobotu bude na území Moravy převážně proměnlivá oblačnost, místy přeháňky. Noční teploty 11 až 7 °C, denní teploty 16 až 20 °C. Severozápadní vítr 3 až 7 m/s. Takové počasí hlásí meteorologické stanice, takže pokud nebude pršet, budete mít o víkendu ideální podmínky pro závodění. Kde? Celkem na čtyřech místech Moravy.

Prvním z nich je KORIDA. Znovuobnovený závod, který pořádají organizátoři z Lašského běžeckého klubu na severní Moravě. Jiří Harašta, šéf klubu, vás zve do Kopřivnice. V ulicích pod ZŠ Emila Zátopka, na okruhu dlouhém 932 m, se uskuteční běh na 10 km. Tato akce je zařazena do Moravskoslezského běžeckého poháru 2011. Propozice k závodu najdete zde.

V nedalekém Frenštátu pod Radhoštěm uspořádá Maraton klub Kopřivnice Letní test. Jedná se o závod dlouhý 4800 m, který vede převážně po vedlejších komunikacích. Získané body se účastníkům započítávají do FRENŠTÁTSKÉHO BĚŽECKÉHO POHÁRU. Žáci a dorost si zde může vyzkoušet trať dlouhou 2000 m. Další informace s podrobnou mapkou najdete na bezva webu pořadatele.

Velká cena Olomouckého kraje v sobotu pokračuje 19. závodem. Tímto závodem je Bělkovický kros, který se bude konat již potřetí. Pořadatelem je Liga stovkařů Olomouc s finanční podporou Olomouckého kraje a Lesy ČR s.p. Trať je dlouhá 6,5 km a startovat se bude u Restaurace Podskalí v Bělkovickém údolí. Podrobnosti k závodu najdete tady.

Ve vyškovském okrese na jižní Moravě leží malá obec Nemojany. Žije zde jen něco okolo šesti stovek obyvatel a přitom zde pořádají celkem čtyři závody za rok. Jedním z nich je i Nemojanský kros. Pořadatelé z TJ LRS Vyškov pro vás připravili dvě tratě, z nichž jedna měří kilometrů deset, druhá pět. Jedná se o jubilejní 20. ročník. Další info k závodu hledejte zde.

Pokud nezávodíte a jenom tak si běháte pro sebe, nebojte se a využijte některou z nabídek. Tratě nejsou dlouhé a nikdo po vás nebude chtít, aby jste závod absolvovali souvislým během. Můžete klidně střídat běh s chůzí a i tak uděláte mnoho pro své zdraví. V cíli u piva se pak s přáteli pobavíte koho jste předběhli, koho ne a koho „uděláte“ příště :-)