Jako každý rok jsem do tréninku zařadila závod RUN-UP, který se konal v červnu v Ostravě. Po absolvování rozběhu jsem byla oslovena, zda bych otestovala kompresní podkolenky Royal Bay.

Podkolenky jsou ušité na míru. Změří vám obvod lýtka, ať přesně padnou a nesesouvají se z nohy, což je velká výhoda. V porovnání s levnějšími kompresními podkolenkami, tyto na lýtku pevně drží.

Mám podkolenky, které stály 600 Kč a po vyprání začaly spadávat z lýtka i přesto, že jsem měla vybranou správnou velikost. Podkolenky Royal Bay i po vyprání skvěle drží a nemění svůj tvar, což je velké plus. Cenová hladina podkolenek odráží jejich kvalitu a propracovanost do detailu. Jsou opravdu šité na míru.

Podkolenky jsem si vzala hned na finále běhu do schodů RUN-UP a je to znatelný rozdíl, nohu máte příjemně zpevněnou od paty až nahoru. Ačkoliv jsem cítila bolest v nohách, podkolenky mi nohu zpevnily a výkon byl oproti rozběhu znatelně lepší o 5 sekund.

Po závodech jsem podkolenky sundala z nohou a stále krásně voněly. To mě velmi mile překvapilo. Podkolenky mají antimikrobiální úpravu Sanitized® Silver, působí jako deodorant a nedochází ke vzniku nepříjemných pachů, což je velmi příjemné, když i po závodě vám podkolenky krásně voní :-).

Testovala jsem řadu Royal Bay Neon, kde největším trhákem je jejich barevnost. V neonových barvách jste nepřehlédnutelní na dlouhé kilometry. Výhodou této řady jsou bezpečnostní reflexní prvky, které jen tak na jiných podkolenkách nenajdete. Tato řada je velmi povedená a hodně moderní.

Podkolenky můžu doporučit, jsou vzdušné a opravdu plní svoji funkci. Běžet závod s podkolenkami nebo bez? Rozhodně s podkolenkami. Na trati budete nepřehlédnutelní a budete cítit lehkost v nohách. Když jsem běžela závod bez podkolenek, cítila jsem v nohou lehkou únavu. Takže rozhodně doporučuji závodit v kompresních podkolenkách.

Můžu potvrdit, že podkolenky tlumí otřesy svalů a přispívají k rychlejší regeneraci po sportovním výkonu. Podkolenky jsem testovala měsíc a bez nich se už na závodě neobejdu.

Tato řada získala moji důvěru a velmi rychle jsem si zvykla na pohodlí a příjemný pocit při závodě. Ze začátku jsem byla trochu skeptická a neočekávala jsem, že ve srovnání s levnější řadou budou o tolik lepší. Tuto řadu můžu s klidným svědomím doporučit.

Podkolenky ROYAL BAY Neon nám k testování poskytla firma ARIES, a.s., český výrobce kompresních podkolenek.