Milí muži, běžci, závodníci. Diskuse k článku „Beskydská sedmička. Závod, který ti změní život“ nás, Báječné ženy v běhu, přivedla k nápadu. Sestavili jsme pro vás jakýsi návod, desatero, jak s námi zacházet na společných sportovních akcích.

Některá pravidla mohou platit i v praktickém životě. Obdivujeme se vašim úžasným sportovním výkonům, jste rychlí, hbití, nebojácní, ctižádostiví a cílevědomí.

Někdy chceme být po vašem boku stejně dobré, jako jste vy. Kromě toho, že se chceme zlepšovat ve svých výkonech a vítězit, potřebujeme se hlavně cítit dobře za všech okolností, i když jsme na dně fyzických sil.

Vám jde především o výkon, který lze měřit časem nebo vzdáleností, pro nás jsou důležité pocity, které nejsou sice měřitelné, zato se mohou měnit každým okamžikem, všemi směry, do jakékoli roviny, do mnoha poloh.

Umíme se kousnout, zabojovat a vhodným zacházením z nás lze dostat víc, než v nás ve skutečnosti je.

Desatero:

1. Vybrat si vhodného a hlavně pohodového partnera.

2. Vytýčit si společný cíl, který by měl být pro oba dosažitelný a lákavý.

3. Ujednotit si taktiku a dohodnout se i na postupu v případě krizových situací.

4. Za každou cenu se snažit udržet ženu v psychické pohodě pochvalami, povzbuzováním, obdivem, vyzdvižením jejího výkonu, ať je jaký je.

5. Za žádnou cenu nedat najevo svou nervozitu z nejistého výsledku.

6. Udržet dobrou náladu např. žertovat na vlastní účet, pokud by došlo toto humorné téma, pak by se určitě mohla hodit „znalost“ nových sportovní kolekcí jakýchkoliv značek a jejich barevné vyladění, které byste si měli předem nastudovat.

7. Nabídnout pomoc v nesnázích.

8. Používat především cukr, ale i vhodně použitý bič může taky občas povzbudit.

9. Být za všech okolností gentleman.

10. Pohladit, obejmout, políbit (pokud je to vhodné) případně raději neříkat nic. Mlčeti zlato.

Poslední bod jako bonus – neposílat nás do háje, ani do jiných končin, ale raději do CÍLE! :-)


Báječné ženy v běhu je skupina pro všechny dámy, které o běhu sní, myslí na běh, chtěly by běhat, běhaly nebo již běhají, o běhu hovoří nebo o něm čtou, rády běh sledují, chtěly by mít krásné vyběhané tělo, chtěly by si o běhu nebo za běhu pokecat.