Sedm zastávek v různých koutech České republiky měl v plánu v letošním roce běžecký seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour. Za sebou jich má šest a nutno přiznat, že nad očekávání úspěšné. Vždyť co závod, to rekordní účast. Nyní čeká běžce vrchol sezóny, pražské finále seriálu na Ladronce. Jeho dospělé závody jsou poprvé v historii vyprodané.

Seriál RunTour, který měl v roce 2012 úspěšnou premiéru, zažívá ještě lepší druhý ročník. Účast na každém závodě je o desítky procent vyšší než v tom minulém a to má před sebou ten nejočekávanější závod roku, finále na Praze 6. Už nyní je jisté, že se ho zúčastní přes dva tisíce běžců.

Pro velkou část účastníků je RunTour první závod v životě. Jinak tomu nebude ani v oblíbeném parku Ladronka, který se seriál rozběhne v sobotu 5. října a to hned na čtyřech tratích. Dva dětské závody na 500 a 1000 metrů startují v 10.30, respektive 11 hodin. Dospělá trať na 5 kilometrů bude odstartována ve 12 hodin a 10kilometrová ve 13 hodin. Stejně jako loni tak bude rozdělen start dospělých závodů, navíc vznikla nová dětská kategorie.

V rámci doprovodného programu se návštěvníci budou moci zdarma nechat otejpovat, diagnostikovat svůj došlap nebo si zadovádět na sportovních atrakcích ve stánku Dukly. Chybět nebude ani hudební koncert skupiny Simple Muffin nebo autogramiáda olympijských vítězů Mirky Knapkové a Davida Svobody, kteří závod poběží.

Do závodu, který je pořádán pod záštitou starostky Prahy 6 Ing. Marie Kouselíkové, se mohou stále přihlašovat děti do 15 let. Při registraci online na www.run-tour.cz mají startovné zdarma. Na místě v den závodu přispějí svým startovným 50 korun na konto Dětského kardiocentra v Motole. Už nyní se na jeho konto prostřednictvím RunTour vybralo téměř 700 tisíc. Více informací k celému seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour najdete na www.run-tour.cz.

Zdroj: Tisková zpráva