V sobotu se odehrál v Praze na Ladronce poslední závod sedmidílného běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour 2013.

Za ideálního slunečného počasí si pro první místo mezi muži doběhl Vít Pavlišta s časem 31:15. Druhý skončil brněnský Lukáš Olejníček – 33:38, třetí pak Martin Holec – 35:52.

Mezi ženami byla nejrychlejší běžkyně na lyžích Eva Nývltová, když proběhla cílovou bránou v čase 36:35. S velkým odstupem si pro druhé místo doběhla Květa Pecková 38:18. Na třetím místě se umístila Kristina Čablová – 39:40.

„Dneska se mi běželo dobře. Do třetího kilometru jsem běžel s Lukášem Olejníčkem, pak už své tempo. Moje GPS mi ale naměřila o 300m delší trať a druhé kolo bylo určitě delší než první. S časem jsem ale spokojený,“ řekl v cíli dobře naladěný Vítek Pavlišta.

„Běhám ráda, ale pro mě jsou hlavním sportem běžky. Takže se závoděním jako takovým pomalu končím a za týden začínám běžeckou přípravu na lyžích,“ usmívala se dnešní vítězka Eva Nývltová.

Celkovými vítězi celého seriálu se stal mezi muži Lukáš Olejníček a mezi ženami Květa Pecková.

„Dneska se mi neběželo dobře, pořád jsem se ohlížela, měla jsem obavy o udržení druhé pozice. Původně jsem měla jiné plány na víkend, ale musela jsem splnit minimální počet účastí, abych celý seriál mohla vyhrát. Teď se chci soustředit na Velkou cenu ACCC Horažďovice v krosu, která se uskuteční 2.listopadu. V závodě je možnost kvalifikovat se na ME v přespolním běhu,“ řekla Květa Pecková.

Výsledky