Orientační běžec Martin Sadílek z OB Vizovice zvítězil ve třetím ročníku běhu Olšinky kros. V ženské kategorii pak Marie Glovčíková z Opavy.

Přírodní rezervace Koutské louky je vůbec nejhodnotněji zachovalá mokřadní oblast Hlučínska. Nachází se v prostoru jižně pod městkou částí Kravaře-Kouty a jihozápadně od místní části Dolního Benešova-Zábřehu.

A právě tady uspořádal Roman Žídek s přáteli třetí ročník tohoto krosu, který je dlouhý 9,6 km. Letos účastníkům běhu přálo počasí, krásně svítilo sluníčko a foukal osvěžující vítr, takže se závodilo, narozdíl od propršeného loňského ročníku, v terénu.

Účast nebyla bůhvíjaká, ale je přece léto a i běžci se chtějí rochnit někde u vody a ne pořád víkend co víkend závodit :-)

Dva závody, dvě vítězství

Po včerejším vítězství v kategorii nad 40 let v Běhu kolem Vyškova přijel vyhrát Martin Sadílek i do Kravař. Tentokrát moc soupeřů neměl, kromě Honzy Fouska (MK Seitl Ostrava), a tak si mohl v klidu doběhnout pro první místo v celkovém pořadí.

„Včera jsem běžel náročnou dvanáctku ve Vyškově a myslel jsem si, že dnes na trati vytuhnu. Naštěstí se tak nestalo. Honzu Fouska jsem utrhnul v závěru druhého kola a ve třetím jsem si jen hlídal svoji pozici“, řekl krátce po doběhu vítěz závodu.

Na bronzové pozici dokončil Jan Vojkůvka z Chuchelné.

I poslední může být první

Marie Glovčíková, známá veteránka z Opavy, běhá většinou kratší závody. Můžeme ji často vídat na tratích 5 až 10 km.

Dnes měla opravdu štěstí. K běhu se přihlásila jako jedinná žena. Dokonce doběhla jako poslední závodník v poli a přesto zvítězila.

Takže děvčata ! Vy, která ještě neběháte, nebojte se a začněte běhat, na závodech se budete bavit a ještě získáte nějakou tu medaili :-) A pozor, můžete taky zhubnout !

FOTOGALERIE