Utratit majlant, nikdy se nevdat, být oficiální magor s nervama v kýblu, to byste chtěli? Tak jo, začněte běhat. Vymlouvat vám to nebudu, ale mám pár tipů jak nikdy nezačít.

1. Jarmilky už dneska nestačí. Běžecké kravinky dneska stojí velký prachy. Boty minimálně litr, triko a kalhoty další dva. Proč neinvestovat radši do Gucciho?

2. Chcete vypadat jako homokláda? Až v nich vyběhnete, budete terčem posměchu.

3. Budete se potit jako zelená guma. Zatímco někdo je za pocení placený, vy to budete dělat dobrovolně a ještě ve svým volným čase.

4. Nikdy nebudete vypadat jako velcí chlapi. Všechno totiž vyběháte. I nedělní husu. O bíru nemluvě.

5. Znám lepší zábavu. Třeba gaučing, nebo lezení na nervy, pivní gymnastika nebo sexuální akrobatika. Stejně to děláte jenom z musu, he?

6. Chcete běhat jen proto, abyste pak mohli v hospě machrovat, kolik jste dali stovek kiláků. Kamarádi vás pak budou považovat za vola. Běhají jen pozéři.

7. V zimě je zima a v létě zase horko. Proč se ještě víc potit nebo víc mrznout kvůli běhu. Navíc běhat potmě, to si na vás akorát políčí nějakej ouchyl.

8. Budete nadrogovaní. Lítáte po lese obden a nebude to stačit, vám říkám… Začnete zvyšovat dávky až do totálního fyzického i duševního vyždímání.

9. Zaflusanej balič. Jestli si myslíte, že někoho oslníte, tak si to myslíte blbě. Oslňovat můžete tak leda čelovkou nás normální lidi.

10. Ve třiceti, nejdýl ve čtyřiceti doběhnete do Bohnic. Ze všech těch nervů na startu vám jednou rupne cévka nebo guma u kalhot.

11. Jednou se z toho poděláte. Svoje střívka budete natřásat tak dlouho, až to jednou příde.

12. Za všeljaký preteky dáte půl výplaty jen abyste se blejskli na výsledovce.

13. Běžci sou sekta jako matikáři, baví se jen o číslech. Jejich životní cíl je v čísle jedna.

14. K Vánocům dostanete tak akorát artrózu. Tak. Bolest na vás.