Nedávno jsme si posvítili na běžeckou značku Kalenji a její reflexní vybavení. Teď si posvítíme na to, kde se tady vzala a co je vlastně zač.

Za všechno můžou frantíci, kteří v tom skutečně umí chodit. Rozeseli původně svůj malý rodinný podnik po celém světě do každého většího města. Svým „merci“ strategicky obměkčují kdejakou šrajtofli investorů, dokonce už i u nás. Právem se pyšní heslem: Sport pro všechny – všechno pro sport.

Co jsme tam šli hledat my? Samozřejmě běžecké vybavení. A našli. Celá ulička s oblečením, běžeckou obuví i doplňky a žádná diskriminace. Produkty mají vždy dámskou i pánskou variantu.

Pod značkou Kalenji (název odvozen od kmene afrických vytrvalostních běžců), která patří pod síť Oxylane, jsme objevili i nějakou výbavičku do zimy. Díky Decathlonu České Budějovice jsme otestovali dámskou zimní kolekci Kiprun warm – kalhoty, mikinu a tréninkové boty.

Modrá je dobrá – mikina

Celá běžecká zateplená kolekce je pěkně domodra. Růžovou už dneska nikoho nepřekvapíte. Díky technickým vlastnostem a složení ( 85% polyamid 15% elastan) mikina dokáže skutečně udržet tělo v teple a zajistí spolehlivý odvod potu do další vrstvy nebo ven.

Má fajný střih, ale přesto jsem zvolila o velikost větší kvůli její délce. Reflexní prvky a jako bonus na obou rukávech kapsy na kapesník či jinou drobnost. Vychytanou věcí je kapsa na osobní věci, kterou se můžou provléknout sluchátka a u horního zipu prostrčit jen pecky. Díky tomu vám všude z oblečení netrčí dráty.

Fikaně šité – kalhoty

Běžecké elasťáky mají stejně jako mikina funkční vlastnosti za jedna. Technická značka Stratermic zaručuje minimální tepelnou ztrátu, zároveň spolehlivě odvádí pot. Zajímavou věcí je, že část kalhot zadní strany lýtek je šitá z tenčího materiálu. Díky tomu je pohyb pohodlný, materiál je pružnější a v místě ohybu rychleji odvádí pot z těla.

Střihově padnou a jsou pohodlné, neslézají a nevyhrnují se nad ponožky. Vzadu mají malou kapsičku se zipem na klíče nebo drobné.

Búty z umělý hmůty – Eikiden 200

Náš požadavek zněl: tréninkové boty do nadcházející sloty. Nakonec jsem si vybrala na první pohled nudné černo-modré, které však překvapily pohodlností. Podrážka je skutečně z umělé hmoty, systém CS zajišťuje tlumení a technologie Akstab dělá došlap stabilní.

Neutrální model skousne polní cesty, parky, pěšiny, ale i silnici. Velikost 41 se dá v klidu obout na totožnou velikost nohy. Překvapivě mě netlačilo nikde nic. Nutno říci, že bota je šitá spíše na užší nohu.

Běžíšek z Decathlonu

Krabička plná tepla… a to doopravdy. Typ na vánoční dárek, který skrývá běžeckou čepici, rukavice a zateplený multifunkční šátek.

V testu prošel na výbornou

Firma Decathlon přichází s vychytávkami, které ostatní nemají, řežou ceny jak se dá a výběr mají taky velký. Myslím, že nováček mezi světovými značkami se dostává do háku za ty nejlepší. Je schopen konkurovat cenou, technickými značkami, funkčností a nápaditým designem. Inspirovat se můžete v online katalogu na www.decathlon.cz.

A co přinese letos Běžíšek vám?