Drsné podmínky Moravskoslezských Beskyd, vyhlášené horské středisko Pustevny se svými strmými sjezdovkami, památná socha Radegasta a k tomu závod tříčlenných družstev pro dobrou věc. To jsou hesla, která nejlépe vystihují nově vznikající Ultra-Trail RADEGASTOVA VÝZVA, který se uskuteční o víkendu 17.-18. 5. 2014.

Jedná se o nový vytrvalostní závod na 24 hodin v samotném srdci Beskyd. Účastníci během jednoho dne absolvují co nejvíce krát okruh měřící 10,1 km s pozitivním převýšením 589 m. Trasa okruhu povede od Chaty Koksař nacházející se v Trojanovicích vzhůru na Pustevny, dále k ikoně závodu – soše Radegasta a přes Velkou sjezdovku opět dolů do prostoru startu.

Celý závod se od ostatních podniků tohoto druhu vymyká myšlenkou vytvoření tříčlenných štafet, které mezi sebou poměří své síly a vytrvalost. Tříčlenných proto, aby se ze závodů stala i jakási společenská událost, během níž se odpočívající členové štafet mohou seznámit v zázemí závodu s ostatními závodníky skrze posezení u ohně a přítomnost blaženého moku Radegast.

  • Hlavní motivací Radegastovy výzvy je vytvořit neziskovou sportovní akci, která finančně podpoří nadaci HAIMAOM (nadace pro podporu dárcovství kostní dřeně).
  • Závod je určen pro všechny, od hobby po profesionály, kteří se vedle samotného závodu chtějí dobře pobavit, poznat nové kamarády a zazávodit si jako tým. To vše pro dobrou věc, která dá šanci lidem, kteří naději a pomoc potřebují.

Registrace bude spuštěna 7. 2. 2014 přičemž kapacita prvního ročníku činí 120 týmů. Sestavte s přáteli tým/nebo si najděte parťáky v naší seznamce/ a přijeďte si v půli května udělat sportovní víkend do Beskyd!

Pro podrobnější informace neváhejte navštívit náš web www.radegastovavyzva.cz nebo facebookové stránky www.facebook.com/…gastovavyzva.